Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ζητούν στοιχεία για μισθούς υπαλλήλων Δημοτικών Επιχειρήσεων

Μπορεί στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα οι μισθοί των υπαλλήλων να μειώνονται, κάπου αλλού, όμως, σε κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις, οι «παχυλοί» μισθοί και τα «γκόλντεν μπόις» καλά κρατούν. Αυτό εξακρίβωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας να στείλει επιστολή στις συγκεκριμένες δημοτικές επιχειρήσεις, ζητώντας άμεσα να του γνωστοποιήσουν τα στοιχεία των υπαλλήλων, επισείοντας παράλληλα κυρώσεις στην περίπτωση που δεν το κάνουν.
Το όλο εγχείρημα γίνεται σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, και είναι χαρακτηριστικό πως σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και σε δήμους στις υπόλοιπες περιφέρειες (όπως, για παράδειγμα της Λάρισας και του Βόλου) υπάρχουν εργάτες που αμείβονται με... 60.000 ευρώ το χρόνο και διοικητικοί υπάλληλοι που αμείβονται με... 120.000 ευρώ το χρόνο!
Να σημειωθεί ότι, παρόλο που ο τ. υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε τις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις που υπήρχαν ανά τη χώρα 2.000, ωστόσο, δεν έγινε λεπτομερής έλεγχους για τους μισθούς των δημοτικών «γκόλντεν μπόις», με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυτό το φαινόμενο σήμερα, εν καιρώ λιτότητας.
http://www.aftodioikisi.gr