Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι παρενέργειες μιας παραίτησης...

Η Τετάρτη 6/7/11 ήταν μια ζεστή, καυτή μέρα για το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Θες οι πρωινές φήμες για παραιτήσεις, θες η καλοκαιρινή θολούρα, θες η μεγάλη κινητικότητα στο δεύτερο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου ή και όλα μαζί, δημιούργησαν ένα περίεργο σκηνικό. 


Τα γεγονότα: Υπήρξε επιστολή παραίτησης που κυκλοφορούσε από χέρι σε χέρι και δημοσιεύτηκε στο blog drapetsona-keratsini. Υπήρξε και δεύτερη επιστολή η οποία δεν ήταν δελτίο τύπου με κάποιο λογότυπο ή υπογραφή και βγήκε αργά τη νύχτα... πάλι από blog ΣΤΑΜΠΑρίσματα. Τέλος υπήρξε τοποθέτηση του κ. Τσούτσα στο fb που ξεκαθάριζε ότι ισχύει μόνο η πρώτη επιστολή εδώ

Δεν γνωρίζουμε πραγματικά μέχρι που είναι η αλήθεια σε σχέση με τις αναρτήσεις! Και τα δύο Blog που δημοσίευσαν τις επιστολές, είναι Blogs αξιόπιστα, βρίσκονται κοντά στη δημοτική αρχή και θεωρούμε ότι δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι διαχειριστές να δημοσιεύουν επιστολές και να βάλουν την ηρεμία τους σε περιπέτειες! Επίσης θεωρούμε ότι επειδή πρόκειται για έμπειρους bloggers με πολυετή θητεία στα κοινά, έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν κλειδώσει τις «πηγές» τους. 

Επί της ουσίας όμως για τη διαχείριση της κρίσης, έχουμε να πούμε:
 Δεν μπορεί να κυκλοφορεί μια φήμη από το πρωί, να κυκλοφορούν φωτοτυπίες εδώ και εκεί, να υπάρχει ανάρτηση σε φιλικό Blog από το πρωί και να μην βγάνει μια κατηγορηματική διάψευση ή ενημέρωση από τους θιγόμενους ή έστω από το γραφείο τύπου Δήμου το πρωί ή έστω το μεσημέρι ή το απόγευμα. 

Η  επιστολή παραίτησης είναι ένα σκληρό, μελετημένο κείμενο, με το οποίο ο συντάκτης  παίρνει αποστάσεις από το δύσκολο θέμα των προσλήψεων ενόψει της ενοποίησης των επιχειρήσεων του Δήμου, αφήνει αιχμές για συνεργάτες του δημάρχου, αναφέροντας δυσκολίες και προβλήματα στη συνεργασία του με στελέχη του δήμου και τέλος δηλώνει ότι είναι εδώ...

Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Τσούτσας, δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα, ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, είναι κορυφαίο στέλεχος των παρατάξεων που συμμετέχει τις τελευταίες τετραετίες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να γύρει η πλάστιγγα προς την πλευρά του «Καλή Μέρα» στις τελευταίες εκλογές και αυτά που αναφέρει στην επιστολή του θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι, και η δημοτική αρχή, αλλά και η αντιπολίτευση.