Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κεντρική συγκέντρωση Λουκά Τζανή στο Κερατσίνι! Προβληματισμός για τις άδειες καρέκλες

Κεντρική συγκέντρωση Λουκά Τζανή στο Κερατσίνι!  Προβληματισμός για τις άδειες καρέκλες


Με ιδιαίτερη  αγωνία περίμεναν οι άνθρωποι της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών  «Καλή μέρα» Κερατσίνι την κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Λαού, μιας και για κάποιους θα ήταν  "επίδειξη δύναμης", λίγες μέρες πριν τις εκλογές και απέναντι από το εκλογικό κέντρο του Αλ. Χρυσού.

 Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια καλή συγκέντρωση, δεν ήταν όμως μια συγκέντρωση αντάξια των προσδοκιών αυτών που τη σχεδίασαν, σύμφωνα και με τη μεγάλη κινητοποίηση που προηγήθηκε . Για πρώτη φορά σε κορυφαία συγκέντρωση δημοτικής παράταξης παρουσιάστηκε το φαινόμενο των άδειων καθισμάτων, γεγονός που οι εμπειρότεροι θεωρούν ανεξήγητο.
Είχαν  γίνει όλα όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο των εκλογικών κινητοποιήσεων, είχε πέσει πολύ χαρτί παντού και τα αυτοκίνητα δεν είχαν σταματήσει στιγμή να διαλαλούν το γεγονός.

Ο κακός καιρός, αρκετό κρύο για το κοινό που μετακινείται  σε κάθε συγκέντρωση από την περιοχή της Αμφιάλης, αλλά και η  επανάπαυση έως και αδράνεια «των μεγάλων ονομάτων» στα καλέσματα της κίνησης, μιας και θεωρούν ότι έχουν ήδη εκλεγεί, οδήγησαν στην απογοητευτική εικόνα των άδειων καθισμάτων.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της κίνησης, εμφανώς απογοητευμένος,  έκανε κριτική στον κ. Χρυσό και  Μελά και απέφυγε να αναφερθεί στο πρόγραμμα του και στα μεγάλα έργα (υπογειοποίηση  Γρ. Λαμπράκη κ.λπ.) στα οποία συχνά αναφερόταν στο παρελθόν.

Πλατεία Λαού Κερατσίνι

Έδωσε όμως  ιδιαίτερη βαρύτητα στο «μνημόνιο» και έκανε φιλότιμη προσπάθεια να φορτώσει όλα τα δεινά του κόσμου στον κ.  Χρυσό κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως στον κ. Μελά, κάνοντας και στελέχη της δικής του παράταξης, τα οποία ανοικτά είχαν ταχθεί υπέρ του μνημονίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μειδιούν διακριτικά!
Αξιοσημείωτο είναι βέβαια και το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στην κίνηση- πρόκληση του Αλ. Χρυσού να δημοσιεύσει το προσωπικό του «πόθεν έσχες» στο διαδίκτυο, ούτε στην πρόταση για ανοικτό διάλογο για οποιοδήποτε θέμα.