Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μαυρίστε όσους υποψήφιους πετούν τα φυλλάδιά τους στο δρόμο

Μαυρίστε όσους υποψήφιους πετούν τα φυλλάδιά τους στο δρόμο

http://www.mellon.gr/

Του Βασίλη Λαζαρίδη
       Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι αυτοί που επιζητούν την ψήφο μας στις Δημοτικές Εκλογές, για να καθαρίσουν τον Πειραιά, τον έχουν… σκυλοβρωμίσει. Χιλιάδες τα φυλλάδιά τους που, είτε «κοσμούν» τα παρμπρίζ παρκαρισμένων αυτοκινήτων, είτε πετιούνται μπροστά σε μαγαζιά και πολυκατοικίες, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Όλοι, μα όλοι τους, αν διαβάσετε αυτά που γράφουν, αναφέρουν ότι έχουν αγανακτήσει από τον βρώμικο Πειραιά και ότι αυτοί θα τον καθαρίσουν, είτε σε μια… νύχτα είτε σε πολλές.
       Ειλικρινά με θυμώνει, όπως κι εσάς πιστεύω, αυτό το δούλεμα των γραφικών πλέον τύπων, που νομίζουν ότι «πουλάνε καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» ελπίζοντας ότι θα μας πείσουν και να τους ψηφίσουμε.
       Δυστυχώς ανάμεσα στους ρυπαίνοντες είναι και ήδη στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε εν ενεργεία αντινομάρχες, είτε δημοτικοί σύμβουλοι ακόμη και του συνδυασμού Μίχα. Είναι τελείως οξύμωρο ο επικεφαλής τους να δίνει μάχη για να πεισθούν οι Πειραιώτες ότι πρωταρχικός σκοπός του είναι ένας καθαρός Πειραιάς κι εσύ κι εγώ, οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του, να βλέπουμε φυλλάδια του τάδε ή του δείνα του συνδυασμού του να «στολίζουν»{ αυτοκίνητα, δρόμους και πεζοδρόμια (το ίδιο ισχύει και για Μιχαλολιάκο και Μαντούβαλο που μας τσαμπουνάνε πως είναι βρώμικη η πόλη μας αλλά οι υποψήφιοί τους είναι πρωταγωνιστές της ρύπανσης).
       Βέβαια το θέμα έχει και την καλή του πλευρά, αν μπορείς να το πεις έτσι. Οι θυμωμένοι Πειραιώτες τους καταγράφουν και στις 7 Νοέμβρη θα τους «μαυρίσουν» στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στην κάλπη. Για να πάρουν το μάθημά τους οι ρυπαίνοντες υποψήφιοι…