Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου Ζαχαρία Ζούπη





ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ
Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου Ζαχαρία Ζούπη


Η έντονη, καθημερινή δραστηριότητα του Αλέκου Χρυσού και όλων των στελεχών που ενώσαμε τις δυνάμεις μας μαζί του έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Μέρα με την μέρα οι πολίτες γυρνάνε την πλάτη στους εκφραστές του τέλματος και της απραξίας από την μία, αλλά και της αλαζονείας και του ΄΄ μπερλουσκονισμού ΄΄ από την άλλη, αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας, προσπάθεια ευθύνης και σοβαρότητας.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίες οι αστειότητες στις οποίες κάποιοι καταφεύγουν για να αντιμετωπίσουν την υποψηφιότητα του Αλέκου Χρυσού. Το πιο αστείο ΄΄επιχείρημα΄΄ που καταφεύγουν είναι ότι ο Αλέκος Χρυσός δεν είναι Κερατσινιώτης, επειδή είναι Δήμαρχος Δραπετσώνας.

Δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη πολιτική κακοήθεια από πολιτικούς αντιπάλους απ’ αυτόν τον ισχυρισμό. Κάνουν πως αγνοούν πως γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει χρόνια στο Κερατσίνι.
 Παριστάνουν πως δεν γνωρίζουν δήθεν ότι το επαγγελματικό του γραφείο είναι στο Κερατσίνι. Προσποιούνται πως δεν ξέρουν ότι πάνω από 30 ολόκληρα χρόνια εργάστηκε στον Δήμο Κερατσινίου επί Δημαρχιών Φωτίου, Σαράφογλου, Μελά, Χάσκα, διατελώντας Προϊστάμενος Πολεοδομίας αλλά και Τεχνικών Έργων. Χιλιάδες παρεμβάσεις στο Κερατσίνι έχουν την υπογραφή του ως μελετητή, ως τεχνικού, ως υπευθύνου. Γνωρίζει επομένως το Κερατσίνι σπιθαμή προς σπιθαμή. Ας αφήσουν λοιπόν τα ψέματα και την υποκρισία.

Αυτή η συζήτηση αποκαλύπτει την ποιότητα του πολιτικού τους λόγου. Αποκαλύπτει όμως και κάτι άλλο. Αποφεύγουν σαν ΄΄ ο διάολος το λιβάνι ΄΄ το βασικό ερώτημα: Ποιος είναι πιο ικανός ως Δήμαρχος, ποιος έχει το καλύτερο επιτελείο γύρω του, ποιος έχει τις πιο επεξεργασμένες θέσεις ώστε να μπορεί να διοικήσει σωστά τον νέο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Ουσιαστικά δείχνουν την αδυναμία τους.
Θα πάρουν σύντομα την απάντησή τους.