Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Προβληματισμός στο επιτελείο του Τζανή Λουκά!

Προβληματισμός στο επιτελείο του Τζανή Λουκά!
Απογοήτευση και προβληματισμός επικράτησε στο επιτελείο της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών  «Καλή μέρα Κερατσίνι Δραπετσώνα». Η πολυδιαφημισμένη συγκέντρωση –παρουσίαση του συνδυασμού ήταν κατώτερη των προσδοκιών  και μικρότερη αισθητά από την αντίστοιχη συγκέντρωση του 2006.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκλεισε  κανένας  δρόμος  για τη συγκέντρωση και ο κόσμος περιορίστηκε στην μικρή πλατεία μπροστά από το εκλογικό κέντρο. Το 2006 που η κίνηση "Καλή μέρα" δεν ήταν τόσο γνωστή, είχε απαγορευτεί ή πρόσβαση για  αυτοκίνητα σε όλα τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα.
Ίσως ο κακός καιρός, η δυσκολία στην μετακίνηση των «παππούδων» από την Αμφιάλη λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και η «κούραση» των πολιτών από τις συνεχείς εκδηλώσεις να ήταν οι αιτίες  της μη ικανοποιητικής συμμετοχής.
Οι πιο έμπειροι όμως αναζητούν την αιτία,  στην «μετάλλαξη»  της κίνησης με την είσοδο ατόμων που κατέλαβαν θέσεις στο ψηφοδέλτιο με μικρή προσφορά στην κίνηση, αλλά συμμετοχή σε παλαιότερους αντίπαλους συνδυασμούς.
Οι παλαιότεροι της κίνησης θεωρούν ότι κάποιοι μπήκαν στο σπίτι τους από την «πίσω πόρτα»  και βλέπουν καχύποπτα τη συμμετοχή τους στην κίνηση.  Μάλιστα  γι΄ αυτούς κάποια από τα μέλη που όψιμα κατέφτασαν στην κίνηση, προσδοκώντας να έχουν μερίδιο στην εξουσία, δοκιμάστηκαν μέχρι και  πρόσφατα σε θέσεις ευθύνης στους Δήμους Κερατσινίου και Δραπετσώνας με αποτελέσματα γνωστά στην τοπική κοινωνία.
Οι πιο ρεαλιστές φοβούνται ότι όσο περνούν οι μέρες και γίνονται γνωστά τα ονόματα  στους πολίτες της πόλης η αίσθηση νίκης που υπήρχε στις αρχές Σεπτεμβρίου  θα ξεθυμάνει! 
Το «μήνυμα ελήφθη»  δηλώνουν σε όλους τους τόνους οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον επικεφαλής,  χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα γιατί σε  κάθε περίπτωση ήταν μία αρκετά καλή συγκέντρωση. ( Πειραϊκό ρεπορτάζ)
Foto από Blog  http://neakeratsiniou.blogspot.com/