Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΙΣΑΛΤΟ

AVANT PREMIER της νέας ταινίας του Βασίλη Βαφέα στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΜΕΛΙΝΑ. (Η είσοδος είναι ελεύθερη).
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας έχει την τιμή να φιλοξενήσει την avant premiere της νέας ταινίας του Βασίλη Βαφέα, Ρισάλτο, στον δημοτικό κινηματογράφο Μελίνα (Σωκράτους 65, Δραπετσώνα) το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9.00 μμ. Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Νικος Πουρσανίδης πλαισιωμένος από την Αμαλία Αρσένη, την Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, το Θανάση Κουρλαμπά, την Μαρία Κατσανδρή και τον Τάκη Παπαματθαίου. Στην ταινία κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σαν ηθοποιός και η γνωστή τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου. Η μουσική είναι του Θάνου Μικρούτσικου. η διεύθυνση φωτογραφίας του Κωστή Γκίκα και ο ήχος του Νίκου Παπαδημητρίου. Σημαντικές σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν το καλοκαίρι του 2015 στη Δραπετσώνα με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων της περιοχής σε μικρούς και μεγαλύτερους ρόλους. 


Η κεντρική ιδέα του Ρισάλτο είναι πώς οι νέοι, γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος αφενός των τραυματικών οικογενειακών κι ερωτικών σχέσεων και αφετέρου του επαγγελματικού και κοινωνικο-πολιτικού πλαισίου, που το χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα.
Οι καταστάσεις που βιώνει ο ήρωας της ταινίας είναι ιδωμένες μέσα από μια υπόγεια χιουμοριστική ματιά, που θέλει μέσα από το χαμόγελο να υπογραμμίσει το τραγικό στοιχείο των διαφόρων σκηνών της ταινίας. 


Πριν το ΡΙΣΑΛΤΟ θα προβληθεί και η μικρού μήκους χιουμοριστική και πειραματική ταινία με τίτλο 2012 που γύρισε ο Βασίλης Βαφέας με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά και την Χριστίνα Κουτσουδάκη που επίσης θα παρευρεθούν στην προβολή.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ένα μικρό γλέντι.