Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Έκδοση περιοδικού από τον Δήμο;

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:30 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Στα θέματα δύσκολα θα εντοπιστεί κάτι διαφορετικό από αυτά που συζητιούνται, χρόνια τώρα, στο δημοτικό συμβούλιο: απευθείας ανάθεση στο ΚΕΚ, για επιμορφωτικούς σκοπούς αυτή τη φορά, η μελέτη για τις παιδικές χαρές για τις οποίες υπήρξε πρόσφατα «θριαμβευτικό» δελτίο τύπου, έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (!!!), τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και έγκριση για έκδοση εντύπου-περιοδικού από τον Δήμο κάθε δύο μήνες.  

Ενδιαφέρον έχει η πρόταση για έκδοση του διμηνιαίου περιοδικού!!! Πρόταση που είχε κατατεθεί και από την προηγούμενη δημοτική αρχή.  Τότε, είχε συναντήσει σφοδρή αντίδραση από δημοτικούς συμβούλους και δεν είχε συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Σκοπός της έκδοσης του εντύπου, όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη, είναι η ενημέρωση των δημοτών καθώς και η ανάπτυξη της συμμετοχής και επικοινωνίας μεταξύ των δημοτών και του Δήμου.  
Αλήθεια χρειάζεται ένα περιοδικό ο Δήμος; Να κοινοποιεί στους δημότες, τι; Τις πολιτικές, τις στρατηγικές, τις δράσεις; Μα δεν βλέπει ο δημότης και δεν αξιολογεί στην καθημερινότητα του, "στο πετσί του" (όπως έλεγαν παλιά),  τη συμμετοχή και την ευθύνη του Δήμου; 
Στο παρελθόν υπήρξαν τέτοια έντυπα, τα οποία τελικά δεν εξυπηρέτησαν τον αγνό σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκαν και τελικά κάποια από αυτά κατέληξαν σε έντυπα διαφήμισης και προβολής, πολλές φορές,  ημιτελών πολιτικών. 
Το έντυπο, βέβαια είναι κάτι χειροπιαστό, με μεγάλες φωτογραφίες και ...θα πεταχτεί στην πόρτα κάθε σπιτιού! Όμως, στην εποχή των νέων τεχνολογιών, την ώρα που η ιστοσελίδα του δήμου "σέρνεται"-το κατεξοχήν μέσο για ανάπτυξη συμμετοχής και επικοινωνίας μεταξύ των δημοτών και δήμου- ίσως δεν είναι και η καλύτερη, η πιο επείγουσα ιδέα η έκδοση εντύπου ή αλλιώς δεν είναι άλλος δρόμος...

 Ακόμα, μιας και θα βρεθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, υπάρχει ένα θέμα, το οποίο ανέδειξε η ιστοσελίδα σταγόνα4U (εδώ)! Γίνονται, αναφέρει, εργασίες στο χώρο του εργοστασίου της Αγετ. Το γνωρίζει η Δημοτική Αρχή; Υπήρξε άλλη εξέλιξη μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25-5-2015 (εδώ), η οποία μεταξύ άλλων έλεγε: «το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεση του στη μετεγκατάσταση του εργοστασίου παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από τα Άνω Λιόσια στη Δημοτική Κοινότητα Δραπετσώνας…». Μήπως επειδή πρόκειται για την περιοχή της Ανάπλασης, η τροπολογία του ΥΠΕΚΑ (Λαφαζάνη) …καθυστερεί, είναι καλοκαίρι, να γίνει κάποια ενημέρωση για το θέμα ...αλλά και για την τροπολογία;

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
«4η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015».
«5η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ¨ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ¨.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ 47/2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ¨ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ή ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΙΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ Ο.Τ. ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΚΟΡΑΗ – ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ – ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ -, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΗ Δ.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ¨.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΚ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Α.Ε. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΑΕΚ 0,24% ΕΤΟΥΣ 2015.

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ – ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

«ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΥΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Ν. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 30/9/2015 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ Μ.Κ.Ο. ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Π.Δ. 524/1980.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Π. 848 ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 97, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΡΙΑΝΔΗΣ 2 ΚΑΙ ΠΗΝΕΙΟΥ 4, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΠ 311.

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ – ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ – ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ