Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

300 δέντρα φύτεψε ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας το 2021!

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας, 300 δέντρα και 232 θάμνους , φύτεψε συνολικά το τμήμα πρασίνου  για το έτος 2021, σε διάφορα σημεία της πόλης!
Πραγματικά είναι εντυπωσιακοί οι αριθμοί, και αξίζουν συγχαρητήρια στο τμήμα πρασίνου για την καλή προσπάθεια! 
Παράλληλα η σημερινή ανάρτηση του δήμου δίνει και μια έμμεση απάντηση σε χτεσινή ανάρτηση από το "Δραπετσίνι" που αναφερόταν μεταξύ άλλων και  στις δράσεις του δήμου για το πράσινο στην πόλη (εδώ)

Βέβαια, σε μια πόλη με 0,35 τ.χλμ πρασίνου, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου*, είναι καλό που φυτεύονται δέντρα... αλλά, και χωρίς να μηδενίζεται η τωρινή προσπάθεια, υπάρχει ακόμα  δρόμος για να έχουμε μια "πράσινη πόλη". 
Η "πράσινη πόλη" είναι το χρέος κάθε πόλης στο άμεσο μέλλον,  μιας και υπάρχει η κλιματική αλλαγή, η οποία αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη. Οπότε, εκτός από τις όποιες παρεμβάσεις, κάθε πόλη (κάθε πολίτης) οφείλει να αφήνει καθημερινά το πράσινο αποτύπωμα της!

Κλείνοντας, η ιστορία έχει δείξει, ότι για να αλλάξει μια πόλη, να γίνει μια διαφορετική, "πράσινη πόλη",  είναι σημαντικό, πέρα από την καλή διάθεση,  σε κάθε δημοτική θητεία να υπάρχει ένα υπερ-παραταξιακό "πράσινο σχέδιο"!  Και βήμα-βήμα, προσθετικά,  να υλοποιούνται ιδέες, να φυτεύονται δέντρα, να αντικαθιστούνται  κομμένα δέντρα, να δημιουργούνται πάρκα, άλση, ανοιχτοί χώροι πρασίνου, λωρίδες πρασίνου ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους και μικρά κομμάτια καταπράσινης γης στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές. 


Η ανάρτηση του δήμου:
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το τελευταίο διάστημα έχει προβεί στην εντατικοποίηση των ενεργειών που συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής κατάστασης της υπάρχουσας βλάστησης και στην ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη των χώρων αυτών.
Συγκεκριμένα, συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν δεντροφυτεύσεις και σταδιακές αντικαταστάσεις δέντρων, όπου κρίνεται απαραίτητο με γνώμονα την ασφαλή προσβασιμότητα των πολιτών.


Η υπηρεσία Πρασίνου φύτεψε συνολικά για το έτος 2021, 300 δέντρα και 232 θάμνους στα πεζοδρόμια των οδών: Παύλου Φύσσα, Αινστάιν,, Παπαμάρκου, Αριστοτέλους, Πόντου κ.α..
Σε παρτέρια των οδών: Μπέρτου, Περεβού, Ελευθερίου Βενιζέλου, Κήπο Μπαλί, Πλατεία Ευγένειας καθώς και μεταξύ Αμισσού και Μπενάκη (στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο) κ.α.
Σε αυλές σχολείων: 5ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 11ο Δημοτικό Κερατσινίου, 1ο Λύκειο Κερατσινίου κ.α.
Καθώς και στον Πολυχώρο Λιπασμάτων.
Γνωρίζουμε ότι οφείλουμε ακόμα περισσότερα, συνεχίζουμε!


*Μόλις 0,35 τ.χλμ. πρασίνου στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας