Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙ.ΝΑΛ τι λένε για το Κερατσίνι και τα προβλήματα του;

Πέρα από όλα τα άλλα που μας βασανίζουν αυτή την περίοδο "τρέχει" και η προεκλογική περίοδος για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. 
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γ. Παπανδρέου στο Κερατσίνι πήρε θέση για τα τοπικά προβλήματα και δήλωσε αλληλέγγυος, στον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και του Λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας λέγοντας «Δεν είναι δυνατόν, ό,τι μολύνει, ό,τι επιβαρύνει, να έρχεται εδώ»!

Οι θέσεις των άλλων υποψηφίων για τα τοπικά θέματα δεν έχουν γίνει γνωστές! Ευκαιρία είναι οι υποστηριχτές και των άλλων υποψηφίων να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις των υποψηφίων προέδρων για την περιοχή ή εάν δεν υπάρχουν να πιέσουν ώστε να δεσμευτούν οι υποψήφιοι πρόεδροι με δημόσιες τοποθετήσεις! 
Τα προβλήματα στην περιοχή μας δεν είναι λίγα και, επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού, "ανταγωνιστικός διάλογος", για την επιλογή του αναδόχου  για το "σκουπιδοεργοστάσιο" στο Σχιστό. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να δεσμευτούν όλοι που θα έχουν θέσεις ευθύνης την επόμενη μέρα και για αυτή τη "ρημαγμένη" περιοχή της Αττικής! Αυτή την περίοδο είναι "καυτά τα λάδια" και είναι ευκαιρία!
Σε κάθε περίπτωση, κριτήριο για έναν κάτοικο της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου  που θα συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙ.ΝΑΛ. και θα ψηφίσει για πρόεδρο  θα είναι, η πρέπει να είναι,  η θέση κάθε υποψηφίου  για τα τοπικά προβλήματα! 


Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα!
“Να ξέρετε πως έχετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί είστε εσείς πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι, προκομμένοι, ντόμπροι, ευθείς, άνθρωποι της δουλειάς και αγωνιστές της δημοκρατίας.
Θέλω όμως να μιλήσω λίγο ακόμα για εσάς και για τις γειτονιές σας.
Επέλεξα να βρεθώ σήμερα μαζί σας, εδώ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, γιατί από εδώ, από μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας, πρέπει να ξεκινήσουμε για να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής.
Ολόκληρη η περιοχή, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδήριτης ανάγκης να αλλάξουμε πορεία και μαζί, να ανοίξουμε ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, που θα έχει στο επίκεντρό του στον άνθρωπο, το περιβάλλον, την υγεία και τη γνώση, ως μια ενότητα που οφείλουμε να σεβόμαστε και να επενδύουμε σε αυτήν.
Δεν είναι δυνατόν ρυπογόνες βιομηχανίες να βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες και σχολεία. Όπως δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η ασυλλόγιστη ρύπανση και μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος. .
Δεν είναι δυνατόν, ό,τι μολύνει, ό,τι επιβαρύνει, να έρχεται εδώ, όπως για παράδειγμα, γίνεται με την επεξεργασία των Απορριμμάτων. Η επιλογή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, είναι όλα να έρχονται, όλα να γίνονται εδώ, όλα να υποβαθμίζουν συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
Στέκομαι αλληλέγγυος, στον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και του Λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.