Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ωχ...! "Εμποδίζει το λιμανάκι Κερατσινίου στη θαλάσσια κυκλοφορία";

Aσυμβίβαστη η εγκατάσταση του λιμενίσκου Κερατσινίου με τη θαλάσσια κυκλοφορία;


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα 28 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, 
αναδεικνύοντας τη δυσάρεστη εντύπωση που προκαλεί η αναφορά στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΟΛΠ ΑΕ, σύμφωνα με την οποία κρίνεται ασυμβίβαστη η εγκατάσταση του λιμενίσκου των ερασιτεχνών αλιέων «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Κερατσινίου με τη θαλάσσια κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ισχύον και εκτεθέν στην ερώτηση ρυθμιστικό πλαίσιο, αυτή η αναφορά της Στρατηγικής Μελέτης του ΟΛΠ, οι προθέσεις της διοίκησης -ως προς το χαρακτήρα και τις χρήσεις για το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου- είναι «ασυμβίβαστες» τόσο με την ελληνική νομοθεσία και τη Σύμβαση Παραχώρησης, όσο και με τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης και του ευρύτερου Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των ερασιτεχνών αλιέων.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται αν προτίθενται να διαφυλάξουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τις προβλεπόμενες στη Σύμβαση Παραχώρησης χρήσεις ερασιτεχνικής αλιείας και αναψυχής του λιμενίσκου «ΑΓ. Νικόλαος» στο Κερατσίνι, από τωρινές και μελλοντικές αμφισβητήσεις της ΟΛΠ ΑΕ.

...
Οι όροι της Παραχώρησης προς το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας -χρονικής διάρκειας 50 ετών- καθορίστηκαν με την με αριθμό 3113.10-12/28289/2018 ΚΥΑ και σύμφωνα με τον 220όρο: «ο όρμος στο λιμανάκι των ερασιτεχνών αλιέων που εμφαίνεται στον Τομέα 20 στο παράρτημα 3.2 στη ΣΠ Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ ΑΕ, θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον ελλιμενισμό μικρών λέμβων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, καθώς και για την εξυπηρέτηση των σχετικών αναγκών τους μη επιτρεπομένης της αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της χρήσης του παραχωρουμένου χώρου».