Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΣΧΙΣΤΟ: η νέα πραγματικότητα

Το θέμα των απορριμμάτων, όχι αυτών που παράγουν οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά των άλλων δήμων, τα οποία θα έρχονται στο Σχιστό 
α. στο Σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου Πειραιά (νομοθετική ρύθμιση της περασμένης εβδομάδας) και 
β. στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων που σχεδιάζεται να γίνει στο Σχιστό απασχολεί και θα απασχολεί για το επόμενο χρονικό διάστημα όσους κατοικούν στην περιοχή. 
 Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας δημοσίευσε δύο ανακοινώσεις για το θέμα, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δείχνουν τον προβληματισμό για το "τοπίο" όπως διαμορφώνεται, και τη  διάθεση να υπάρξει αντίσταση και αντίδραση στα σχέδια υποβάθμισης της περιοχής.
 
 Ανακοινώσεις του Δήμου για τα σκουπίδια
Στην πρώτη ανακοίνωση αναφέρονται τα τηλέφωνα της πολιτικής προστασίας για καταγγελία δυσοσμίας στην περιοχή μας! 
Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δυσοσμία από σκουπίδια "εξαιτίας της υπάρχουσας ζοφερής κατάστασης" τις εξελίξεις για το θέμα των απορριμμάτων! 
 
 Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάποιο  έκτακτο γεγονός ή κάποιο στοιχείο που δείχνει ότι άλλαξε κάτι, τόσο άμεσα και τόσο δραματικά ώστε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Σημειώνεται ότι για τη δυσοσμία στην  περιοχή της Δραπετσώνας, για την οποία έχουν γίνει και μετρήσεις ερευνητικών κέντρων, δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο! 
Αν και, ο ενημερωμένος πολίτης διεκδικεί τα δικαιώματά του από καλύτερη θέση, εντούτοις δύο λόγια παραπάνω χρειαζόταν σε αυτή την ανάρτηση από το επίσημο χώρο του δήμου.

...

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Παρά την πανδημία συνεχίζουμε: Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 06:00 π.μ. οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και εκπρόσωποι φορέων, κλείνουμε το ΣΜΑ στο Σχιστό.
Η κυβέρνηση, και όχι μόνο, θα πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα ότι μετά από 60 χρόνια θα σταματήσουμε να δεχόμαστε τα σκουπίδια της Αττικής.
 Καμία εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του Σχιστού. Δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας!