Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ενεργειακή αναβάθμιση 2 δημοτικών κτηρίων.

Σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου υπεγράφη  η απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης για την Ενεργειακή αναβάθμιση δύο κτιρίων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των 2  κτηρίων του Δήμου είναι συνολικού κόστους 1.478.173 ευρώ, εκ των οποίων τα 880.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Δήμου.

Ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, επισημαίνοντας ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε υποβαθμισμένες περιοχές.

«Με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο, έχουμε μία δημιουργική συνεργασία.

Σήμερα με την απόφαση έκκρισης που υπογράψαμε ξεκινάει ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δύο δημοτικών κτιρίων. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια ισότιμης ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αττικής. Υλοποιούμε αναπτυξιακά έργα που θα βοηθήσουν στην ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών. Σε συνεργασία με τους Δήμους, στοχεύουμε στη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίνοντας έμφαση σε έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο κ. Βρεττάκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.

Πως θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων
Στα δύο κτίρια, το Δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», προβλέπεται σύμφωνα με τη σχετική μελέτη και απόφαση ένταξης, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η εγκατάσταση σκιάστρων, η αντικατάσταση λεβητών, η αναβάθμιση λεβητοστασίου, η αντικατάσταση κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, η εγκατάσταση συστήματος BMS, η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, η θερμομόνωση σωληνώσεων δικτύων ψύξης θέρμανσης και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Μάλιστα με την ολοκλήρωση των δύο αυτών παρεμβάσεων προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 1.400.000 kWh/yr που θα οδηγήσει και σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 460tn/yr.


ΥΓ. Μακάρι το πρόγραμμα να επεκταθεί και στα κτίρια των σχολείων που πραγματικά το έχουν ανάγκη!