Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Στη Δραπετσώνα έχουμε πια ζωή!

Το 2015 ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορούσε από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση που ετοιμαζόταν να αποδώσει την περιοχή του παλιού εργοστασίου των Λιπασμάτων στους δημότες της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, λέγοντας πως «κλείνει το μάτι» στους «συντρόφους» της και την τοπική κοινωνία.

Όπως ο ίδιος είχε πει «κλείνοντας το μάτι» σε επιχειρηματίες που επιβουλεύονταν την περιοχή, ανησυχούσε για την αλλαγή χρήσης γης και την επικείμενη παραχώρηση 86 στρεμμάτων στον Δήμο, καθώς το παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας ήταν σύμφωνα με εκείνον μια μεγάλη «ευκαιρία» επενδύσεων.
Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το Κερατσίνι, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, που επανεξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως διέρρευσαν πηγές της ΝΔ, επρόκειτο για μια συμβολική επίσκεψη με την οποία ήθελε να σηματοδοτήσει τη δέσμευσή του ότι ως πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Επισκέφτηκε μάλιστα και τον χώρο των Λιπασμάτων, για τον οποίο «ανησυχούσε» στο παρελθόν...
«Την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκε τον Δήμο μας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης. Ως όφειλα θεσμικά, με την ιδιότητα του δημάρχου, τον υποδέχθηκα, όπως εξάλλου θα έκανα με τον κάθε αρχηγό κόμματος. Μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήσαμε μαζί του μια ολιγόλεπτη συνάντηση στο γραφείο δημάρχου. Έπειτα, επισκεφθήκαμε μαζί ένα τμήμα του πολυχώρου των Λιπασμάτων. Να υπενθυμίσω ότι η θέση του προέδρου της Ν.Δ. στη διάρκεια της συζήτησης στο ελληνικό κοινοβούλιο, για την εξαίρεση των 86 στρεμμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης στην Cosco και για την παραχώρηση τους στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ήταν αρνητική», είπε στο tvxs.gr o Χρήστος Βρεττάκος, ερωτηθείς για τη συνάντηση. «Εκτιμώ ότι με παρουσία του στον χώρο και την επίσκεψή του σε αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία κυβέρνησης - Περιφέρειας - Δήμου, ήταν τελικά προς όφελος της πόλης και των ανθρώπων της», σημείωσε.

Αντιδράσεις για την προεκλογική επίσκεψη
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στα Λιπάσματα προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Με την επίσκεψή του αυτή, ο κος Μητσοτάκης μετανοών, φαίνεται ότι αναθεώρησε στην πράξη όσα είχε πει η Νέα Δημοκρατία γι' αυτήν την παραχώρηση», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Λιπάσματα και τον κάλεσε να αντιληφθεί ότι «άλλη είναι η δική του πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία και άλλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
«Όψιμος υποστηρικτής της αξιοποίησης προς όφελος της κοινωνίας της λιμενικής έκτασης των Λιπασμάτων εμφανίζεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - μια υπόθεση που υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τη δικαίωση της οποίας εργάστηκε και εργάζεται με συνέπεια η σημερινή Περιφερειακή Αρχή της Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο και τους πολίτες, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας. 
Προφανώς στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει ότι η ΝΔ πρόβαλλε ισχυρές αντιρρήσεις και διαφωνίες με την ικανοποίηση αυτού του διαχρονικού αιτήματος των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημείωσε η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Η “ευαισθησία” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των Λιπασμάτων φανερώνει μόνο την πρόθεση της επίσκεψής του: να καπηλευθεί για ψηφοθηρικούς λόγους, τους αγώνες δεκαετιών των πολιτών, συλλογικοτήτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τους οποίους ο ίδιος και το κόμμα του ήσαν απόντες», τόνισε η Ρένα Δούρου.

Τις σθεναρές αντιρρήσεις της ΝΔ στο έργο υπενθύμισε και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, σημειώνοντας πως η στάση Μητσοτάκη, επαναφέρει τη νέα διαφωνία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών φορέων της περιοχής σχετικά με την έγκριση του Επιχειρησιακού σχεδίου (master plan) του ΟΛΠ / Cosco, το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Cosco, είχε σπεύσει να υιοθετήσει, αγνοώντας τις θέσεις των φορέων. «Για μια ακόμα φορά, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να αγνοεί την δικαιολογημένη αγωνία όλων για τα αποτελέσματα του master plan τόσο στην ποιότητα ζωής και τη λειτουργία της πόλης όσο και στο μονοπωλιακό - προνομιακό πλεονέκτημα που διεκδικεί η Cosco σε βάρος της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής και των εργαζομένων. 
Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά να ταχθεί συντομότερα με την πλευρά της πόλης, των κατοίκων και των επαγγελματιών της», σημείωσε. 
ολόκληρο το ρεπορτάζ στο tvxs εδώ