Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έκτακτη(!) συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον



Τη Δευτέρα 1-10-2018 θα συνεδριάσει, εκτάκτως, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για ένα πολύ σημαντικό θέμα (εδώ).

Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει, εάν ο δήμος θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης 54/2018 του ειρηνοδικείου Πειραιώς (διαδικασία εργατικών διαφορών). 
Η απόφαση αφορά αγωγή υπαλλήλων του δήμου, (73) δημοτικούς υπαλλήλους (ορισμένου και αορίστου χρόνου), οι οποίοι δικαιώθηκαν και δικαιούνται, από 1/1/2019 και μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, 1.000 ευρώ κατ' έτος (500 ευρώ για Χριστούγεννα, 250 ευρώ για Πάσχα και 250 ευρώ για Επίδομα Αδείας). Η απόφαση υποχρεώνει τον Δήμο να καταβάλει, μελλοντικά, τα Δώρα εορτών και αδείας στους δημοτικούς υπαλλήλους που κατέθεσαν την αγωγή.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εάν δεν ασκηθεί έφεση από πλευράς Δήμου και καταστεί η απόφαση τελεσίδικη, του χρόνου θα κερδηθεί και η άλλη απόφαση που χάθηκε προσωρινά... 
Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από τους εργαζομένους, ως απόφαση σταθμός, διότι για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η αντισυνταγματικότητα των περικοπών και λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι εργαζόμενοι από εδώ και πέρα να λαμβάνουν τα επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην ασκηθεί έφεση και επικαλούνται παλιότερη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα των σχολικών φυλάκων και τις γενικότερες θέσεις για τη άδικη και αντισυνταγματική επιβολή περικοπών δώρων και επιδομάτων που επαφίενται στις κρίσεις των δικαστηρίων.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το θέμα είναι μια δύσκολη απόφαση, λόγω νομικών ζητημάτων και είναι μια απόφαση με ιδιαίτερο συνδικαλιστικό και πολιτικό ενδιαφέρον,  γι΄αυτό και η οικονομική επιτροπή (απόφαση 413/28-09-2018) αποφάσισε το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
  Οι εργαζόμενοι βέβαια δηλώνουν ότι θα είναι όλοι εκεί...
Περισσότερα για την απόφαση του δικαστηρίου εδώ