Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

"Πάρκο Σελεπίτσαρι"


Το Πάρκο Σελεπίτσαρι ή πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους πρασίνου του Κερατσινίου. Βρίσκεται στο λόφο Σελεπίτσαρι και έχει έκταση 43 στρεμμάτων. 

Παλαιότερα το Σελεπίτσαρι ήταν λατομείο, από το οποίο περνούσαν ράγες τραίνου που μετέφεραν όγκους πετρών στα καράβια και είναι γνωστό ως Σελεπίτσαρι, γιατί ο λόφος ήταν ιδιοκτησία Τούρκου τσιφλικά εν ονόματι «Σελεπίτσαρι». 
Η ανάπλαση και η μετατροπή σε πάρκο ξεκίνησε το 1996 και ολοκληρώθηκε το 1999. 
Εντός του πάρκου λειτουργεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΔήμουΚερατσινίου (Κ.Ε.Κ.), γήπεδο 5Χ5, χώρος εστίασης και παιδική χαρά.
 Παλιότερα την καλοκαιρινή περίοδο, στους χώρους του πάρκου γινόταν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και ήταν σημείο αναφοράς για τους Κερατσινιώτες. 
Επίσης εκεί σε κάποια γωνιά είχε στηθεί και ο σταθμός του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο ποτέ δεν αξιοποιήθηκε.


Στο πάρκο υπάρχει και το θεατράκι το οποίο έχει φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις και το οποίο η τωρινή δημοτική αρχή το ονόμασε  cine «Αλέκος Χρυσοστομίδης» και λειτουργεί ως κινηματογράφος με ταινίες για την οικογένεια. Ως κινηματογράφος είχε λειτουργήσει και για μικρό χρονικό διάστημα από ιδιώτη πριν από 2,5 χρόνια.

Οπότε, δεν είναι ολοκαίνουργιος θερινός κινηματογράφος, όπως κακώς παρουσιάζεται, αλλά ένας ανακαινισμένος χώρος που λειτουργεί πλέον ως κινηματογράφος  και ολοκληρώνει το σχεδιασμό των θερινών σινεμά του δήμου (Δραπετσώνα-Ευγένεια-Ταμπούρια-Αμφιάλη).
 Τόσο απλά, δεν ξεκίνησαν όλα "σήμερα", υπάρχει και το παρελθόν, το οποίο καλό είναι να μην ξεχνάμε, άλλωστε δεν ήταν πάντα τόσο κακό όπως στην  θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.