Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Σημεία Ανάγνωσης»

Πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» από την Εθνική Βιβλιοθήκη
Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες μπορούν να καταγράψουν τις εμπειρίες, τις προτάσεις και τις ιδέες τους για την Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μέσα από μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» (24 Απριλίου έως 15 Μαΐου), υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες!
Το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από έξι ενότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης ως εμπειρία και ως περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τι, πού, πώς, πότε, με ποιον και γιατί διαβάζουμε. Απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες με κείμενα διαφορετικής δυσκολίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.
H Εθνική Βιβλιοθήκη διαθέτει ανοιχτά όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση των εργαστηρίων (οδηγίες, έντυπα, βιβλιογραφία και λογοτεχνικά αποσπάσματα) στην ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Hδη, πάνω από 100 φορείς εκπαίδευσης και πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση, ενώ χιλιάδες αναμένεται να είναι οι μικροί και μεγάλοι αναγνώστες που θα καταγράψουν τις εμπειρίες, τις προτάσεις και τις ιδέες τους για την Εθνική Βιβλιοθήκη.
Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα αποσταλούν ταχυδρομικά από κάθε γωνιά της χώρας στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να συνθέσουν την έκθεση-εγκατάσταση «Σημεία Ανάγνωσης». Η έκθεση οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη και θα εγκαινιαστεί στις νέες εγκαταστάσεις της (ΚΠΙΣΝ) στις 15 Ιουνίου 2017.
Η εγκατάσταση θα εμπλουτιστεί με τη διάδραση των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Summer Nostos Festival 18-25/06/2017) και θα παραμείνει στο χώρο υποδοχής της ΕΒΕ έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.
Χρήσιμοι σύνδεσμοι, Φάκελος Προγράμματος «Σημεία Ανάγνωσης», Φόρμα εγγραφής στο πρόγραμμα, Ιστοσελίδα μετάβασης: www.transition.nlg.gr
Τηλέφωνο: 6932-483921, E-mail: media@nlg.gr πηγή