Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τελικά δεν κλείνει, αλλά αναβαθμίζεται η δομή υγείας στην Ευγένεια

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμέτοχη του κόσμου, η συγκέντρωση κάτοικων που κάλεσε (εδώ)  Εξωραϊστικός Ευγένειας Κερατσινίου, με θέμα την επερχόμενη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας στην περιοχή.
Παρευρέθηκαν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και
από το Υπουργείο Υγείας εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας ο.κ.Κηπουρός και ο Υποδιοικητής της Β ΥΠΕ κ Αντύπας,  οι όποιοι ενημέρωσαν επίσημα για το πότε και πως θα λειτουργήσει η νέα δομή, ενώ ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται, ώσπου να λειτουργήσει η δομή, να κλείσει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ, κάτι που ως φημολογία δικαιολογημένα προκάλεσε αναστάτωση στους κάτοικους.

Η υγειονομική παρουσία στην περιοχή (δελτίο τύπου κ. Κασιμάτη) προβλέπεται να ενισχυθεί με την ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στον χώρο που στεγάζεται τώρα το Τοπικό Ιατρείο Ευγένειας μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Η μονάδα αυτή θα στελεχωθεί με 4 Οικογενειακούς Ιατρούς (γενικούς ιατρούς και παθολόγους), 1 Παιδίατρο, 2 Νοσηλευτές, 2 Επισκέπτες Υγείας, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους, λειτουργώντας με διευρυμένο ωράριο από τις 8 π.μ. ως τις 9 μ.μ.  
Σημαντικό γεγονός ήταν η συμφωνία όλων των παρευρισκόμενων, εκπροσώπων διαφορετικών πολιτικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη θετική κατεύθυνση στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με την λειτουργία των νέων δομών, που με την υλοποίηση του, πράγματι, θ ανακουφίσει την κοινωνία από την ταλαιπωρία που της προκαλεί τα τελευταία χρονιά η συνεχής υποβάθμιση, στον τομέα των παροχών περίθαλψης.