Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δωρεάν εμβολιασμό για όλους, 24-30 Απριλίου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 24-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Δωρεάν εμβολιασμό για όλους τους πολίτες διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο ΠΕΔΥ Δραπετσώνας.
 Ραντεβού στα τηλέφωνα 210 4612277-210 4633653 ή στα 5ψήφια νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900, την εβδομάδα 24- 30 Απριλίου. 
Ο εμβολιασμός γίνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμών.

Παράλληλα, οι εμβολιασμοί γίνονται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών/ Εφήβων/ Ενηλίκων, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 
Τα εμβόλια που συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.


Ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και προλαμβάνει, ετησίως, περίπου 2 με 3 εκατομμύρια θανάτους. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σήμερα παγκοσμίως, κατ’ εκτίμηση 22 εκατομμύρια βρέφη δεν εμβολιάζονται πλήρως με τα προτεινόμενα εμβόλια, ενώ πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών, πεθαίνουν από νοσήματα τα οποία προλαμβάνονται με εμβολιασμό. Από την βρεφική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή, ο εμβολιασμός  προστατεύει από νοσήματα όπως διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμευλογιά και έρπητα ζωστήρα, μηνιγγιτιδοκοκκικές και πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, γαστρεντερίτιδα από ρότα ιό, ηπατίτιδα Α και Β, λοιμώξεις από HPV και γρίπη.

Η εφαρμογή στρατηγικών εμβολιασμού τα προηγούμενα 30 έτη οδήγησε σε σημαντικά επιτεύγματα. Η Ευρωπαϊκή Ήπειρος  ανακηρύχθηκε το 2002 ελεύθερη πολιομυελίτιδας, ενώ την περασμένη δεκαετία τα κρούσματα ιλαράς μειώθηκαν πάνω από 90%, γεγονός το οποίο δείχνει πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι στρατηγικές εμβολιασμού. Οι πρόσφατες επιδημίες  που εμφανίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο τονίζουν την ευθύνη που έχουν όλες οι χώρες να ελέγξουν τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό. Η ενίσχυση των προγραμμάτων εμβολιασμού αποτελεί μέτρο ζωτικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Πληροφορίες: Επισκέπτρια Υγείας του Παραρτήματος Ρομά –Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας  κ. Μικελοπούλου Παναγιώτα  στο τηλ.: 2104630124.