Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση δημάρχου σε υπουργό!

Σήμερα νέο έργο: Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ (αριστερού) ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ» (ο τίτλος από την ανακοίνωση). Με κεφαλαία και μικρά γράμματα με παρενθέσεις και "εγωισμούς"! 
Στην νέα ανακοίνωση, υποχωρούν οι ενστάσεις και παρά τις «απαραίτητες» δεικτικές αναφορές για την τιμή των όπλων, με κατηγορηματικό τρόπο δηλώνεται για την ουσία της υπόθεσης: «το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμάσουμε την πόλη να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά, όπως αρμόζει στην ιστορία της, τους πρόσφυγες …»



 


Η νέα δήλωση του δημάρχου:  Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε στην εξής δήλωση: 
«Δεν θα ακολουθήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας σε μια δημόσια πολεμική αντιπαράθεση, δεν θα χρησιμοποιήσω ούτε το ύφος ούτε τον διχαστικό του λόγο. 
Για μένα, για μας στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμάσουμε την πόλη να αγκαλιάσει για μια ακόμα φορά, όπως αρμόζει στην ιστορία της, τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας εξαιτίας ενός πολέμου που η Ε.Ε. δεν θέλει να σταματήσει. 
Ταυτόχρονα, καθήκον μας είναι να μην αφήσουμε τις λάθος πολιτικές επιλογές και τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης να δώσουν την δυνατότητα να φωλιάσει το ρατσιστικό μίσος και η ξενοφοβία στις γειτονιές μας. 
Ας μου επιτρέψει, όμως, ο υπουργός τουλάχιστον δύο σχόλια κατά την διάρκεια της “πρωινής αναφοράς”: Οι πολίτες και ο Δήμαρχος της πόλης δεν είναι φαντάροι, που από ότι φαίνεται στο μυαλό ορισμένων, ακόμα και σήμερα απλά πρέπει να εκτελούν εντολές. Τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ακραίο συντηρητισμό πυροδοτούν τακτικές που χωρίς ενημέρωση και με αντιδημοκρατικό τρόπο επιβάλλουν τις πολιτικές τους επιλογές. Είναι δεδομένο για εμάς ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί, στο μέρος που του αναλογεί, στο ανθρωπιστικό του καθήκον. 
Καλό θα ήταν και τα κυβερνητικά στελέχη να μην καταναλώνονται σε δηλώσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αλλά να δουλέψουν στην ίδια κατεύθυνση».