Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Επαναλειτουργία των Καλλιτεχνικών Τμημάτων

Επαναλειτουργία των Καλλιτεχνικών –Εκπαιδευτικών Τμημάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι θα επαναλειτουργήσει, μετά από διακοπή 3 ετών (κλείσιμο της ΔΗΚΕΠΑ), τα καλλιτεχνικά-εκπαιδευτικά τμήματα για παιδιά αλλά και ενήλικες.  

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η τιμή συμμετοχής στα προγράμματα, ούτε διευκρινίζεται εάν τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν. Μετά τις ιδιαίτερα "τσουχτερές τιμές" που ανακοινώθηκαν για τη συμμετοχή σε προγράμματα του κολυμβητηρίου (εδώ), όπου υπάρχει χρέωση ακόμα και στους ανέργους, ίσως να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για δωρεάν παροχή των προγραμμάτων, ώστε να υλοποιηθεί και η προεκλογική δέσμευση για δωρεάν πρόσβαση όλων των δημοτών στα κοινωνικά αγαθά (...δομές άθλησης και πολιτισμού)!
 
O αρχικός προγραμματισμός του Δήμου στόχευε στην έναρξη των μαθημάτων τον Οκτώβριο του 2015. Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις όμως και η προκήρυξη των εθνικών εκλογών οδήγησαν σε πάγωμα των διαδικασιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μεριμνούν ώστε μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι διαδικασίες να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, με σκοπό τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση της έναρξης των μαθημάτων. 
Ωστόσο, ο Δήμος μας είναι σε θέση να δέχεται αιτήσεις από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά-εκπαιδευτικά τμήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: politismos@keratsini.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού : 213-2074-673/674

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (Κιθάρα κλασική-ηλεκτρική / Πιάνο/ Αρμόνιο/ Βιολί
Κρουστά (Drums- Παραδοσιακά κρουστά)/Μπουζούκι /Σύγχρονο Τραγούδι/Θεωρία-Σολφέζ- Μουσική Προπαιδεία /Χορωδία/Ορχήστρα)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (Ζωγραφική Παιδιών-Εφήβων-Ενηλίκων/Πηλός-Κατασκευές/ Σκίτσο- Κόμικ/Αγιογραφία/ Ψηφιδωτό /Ξυλογλυπτική/ Φωτογραφία/Εικαστικές Χειροτεχνίες π.χ. Μάσκα, Κόσμημα κ.α.)
ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ (Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί-/Κλασικός Χορός/ Μοντέρνος Χορός –Τζαζ-/HIP-HOP/Σύγχρονος Χορός /Λάτιν -Ευρωπαϊκοί Χοροί)
ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ -ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ(Θεατρικό Παιχνίδι / Θεατρικό Εργαστήρι / Κατασκευή Σκηνικών/ Κινηματογράφος π.χ. σκηνοθεσία, σενάριο κ.α.)