Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας και τα αποτελέσματα των εκλογών!


Πιθανόν να υπάρξουν και "παρενέργειες" στον Δήμο Κερατσινίου –Δραπετσώνας από τα αποτελέσματα των εκλογών. 
Η στήριξη στη Λαϊκή Ενότητα σε συνδυασμό με τις διαφορετικές απόψεις για το δημοψήφισμα, το μνημόνιο, για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η φτώχεια, η ανεργία, οι ελλείψεις στο κοινωνικό κράτος και στη δημόσια υγεία κ.λπ. φαίνεται ότι θα έχει επιπτώσεις και στη λειτουργία της δημοτικής παράταξης που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου.

Ήδη την προεκλογική περίοδο υπήρξε σαφής διαφοροποίηση, 8 στελεχών, με ολόθερμη ανακοίνωση στήριξης στον σύριζα, στελέχη που ενώ βρίσκονται στο κυρίαρχο ρεύμα του σύριζα, το οποίο στήριξε και έδωσε τη νίκη στη δημοτική κίνηση (ποιος ξεχνάει την ντουντούκα στις γειτονιές), εκτός των διαφορών στε πολιτικά θέματα, βρίσκονται εκτός θέσεων αντιδημάρχων, έχουν επικουρικές αρμοδιότητες και ουσιαστικά τη διοίκηση ασκεί μια στενή ομάδα στελεχών γύρω από τον δήμαρχο. 

Ίσως το επόμενο διάστημα, εάν δεν βρεθεί η δύσκολη ισορροπία, να υπάρξουν οι πρώτες "συγκρούσεις" και διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της ομάδας, τόσο για ζητήματα πολιτικής όσο και ζητήματα κατανομής των θέσεων διοίκησης για την υλοποίηση της όποιας πολιτικής. 
Από τη μια πλευρά θα υπάρχει η σκληρή αντιπολίτευση της ομάδας που στηρίζει την Λαϊκή Ενότητα (Λαφαζάνη), σε αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες θα έχουν σχέση με την υλοποίηση της συμφωνίας (μνημόνιο 3) και θα αφορούν τους δήμους και από την άλλη, η ομάδα των στελεχών που πιστεύουν στην πολιτική βήμα –βήμα αξιολογώντας τις πραγματικές συνθήκες, με αναγκαίους συμβιβασμούς κάποιες φορές, στηρίζοντας ουσιαστικά μια νέα πολιτική πρόταση μεταξύ Κέντρου και Αριστεράς! 
Σε κάθε περίπτωση η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον γιατί βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο έτος της θητείας της νέας δημοτικής αρχής...