Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Μικρή συμμετοχή στο πρόγραμμα «Δημιουργικό Καλοκαίρι 2015»;

Με συμμετοχή μικρότερη της αναμενόμενης ξεκινά το πρόγραμμα του δήμου «Δημιουργικό Καλοκαίρι 2015». 
Δεν παρουσιάστηκε η κοσμοσυρροή που αναμενόταν από τους εμπνευστές για ένα δωρεάν πρόγραμμα, αν και δόθηκε παράταση και έγινε κινητοποίηση  για υποβολή αιτήσεων, αλλά και πάλι η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη. 
Πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν ακόμα ελεύθερες θέσεις για τον δεύτερο κύκλο και αναζητείται τρόπος για να συμπληρωθούν, μιας και τα σχετικά κονδύλια έχουν εγκριθεί!

 Ίσως η βασική προβολή του προγράμματος, όπου με την αγωνία να προβληθούν τα κοινωνικά κριτήρια στο έντυπο που διανεμήθηκε στα σχολεία, δόθηκε η εντύπωση ότι απευθυνόταν σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και απέτρεψε πολλούς γονείς να μπουν στην περιπέτεια(!) να προσκομίσουν όλα αυτά τα στοιχεία στις υπηρεσίες του δήμου.  
Πάντως είναι ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και είναι προς διερεύνηση η μη προτίμηση του, την ίδια στιγμή που αντίστοιχα προγράμματα συλλόγων με οικονομική συμμετοχή έχουν καλύτερη αποδοχή.
Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός σχεδιασμός προγραμμάτων που προσφέρονται προς τους δημότες, χρειάζεται τη στήριξη από μια ευρύτερη ομάδα με εμπειρία τόσο σε επίπεδο στησίματος, όσο και σε επίπεδο δημοσιοποίησης, για να πιάνουν τόπο τα χρήματα που ξοδεύονται, τα οποία δεν είναι και λίγα!

Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ και περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων (Κολύµβηση, Κids Αthletics, Μπάσκετ, Βόλλεϋ, Χαντ Μπολ, Tae Kwon Do, Ρυθμική Χορό, Θέατρο, Κατασκευές, Μουσική, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Graffiti, Σκίτσο, Κινηματογράφο). Πληροφορίες στο Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού στο Δημαρχείο Κερατσινίου (Ελ.Βενιζέλου 200, α’ όροφος, τηλ. 213-2074-677, 213-2074-678) και στο τ. Δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγ. Πολυτεχνείου & Καραϊσκάκη, ισόγειο, τηλ. 213-2004-095).