Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ιστορικός περίπατος στην πρώην βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας

 Γνωρίζουμε τη γειτονιά μας! Μαθαίνουμε το παρελθόν μας…
Κυριακή 7 Ιουνίου, 11.00 - 12.30 Σημείο συνάντησης: Υδατόπυργος Εταιρείας Λιπασμάτων  (Γρ. Λαμπράκη και Εθνικής Αντιστάσεως)
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και η ραδιοφωνική εκπομπή "H Ιστορία στο Κόκκινο" (Κόκκινο 105.5) οργανώνουν την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11 το πρωί, ιστορικό περίπατο στην πρώην βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας. 
Με σημείο συνάντησης τον Υδατόπυργο της Εταιρείας Λιπασμάτων, θα περπατήσουμε πλάι στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Δραπετσώνας: το τσιμεντάδικο, το Γυψάδικο, τις δεξαμενές πετρελαίου, θα κουβεντιάσουμε για την ιστορία της βιομηχανικής ανάπτυξης της περιοχής από τα τέλη του 19ου αιώνα, και για το πως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες ζωής και εργασίας στον προσφυγικό – εργατικό συνοικισμό της Δραπετσώνας.
 Τέλος θα καταλήξουμε στο παραθαλάσσιο χώρο πλάι στο υαλουργείο της Εταιρείας Λιπασμάτων, όπου θα συζητήσουμε για το μέλλον της πόλης μας, και για την ανάγκη να αποκτήσει τη φυσική της διέξοδο -τη πρόσβαση στη θάλασσα.