Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ουραγός στην ηλεκτρονική ενημέρωση εξακολουθεί να παραμένει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Τους τελευταίους μήνες η ιστοσελίδα του Δήμου λειτουργεί με τους δικούς της ρυθμούς. 
 Δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση για δράσεις, αποφάσεις, προκηρύξεις για προγράμματα ΜΚΟ που τρέχουν στον Δήμο, αποφάσεις για θέματα καθημερινότητας του Δήμου, καμία συνεχής ροή γεγονότων. Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμα και κάποια δελτία τύπου δημοσιεύονται ετεροχρονισμένα, πολλές φορές μετά την ανάρτηση τους από διάφορα ιδιωτικά sites και blogs.
 Επιπλέον ο χώρος που έχει δοθεί για τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις έχει να ενημερωθεί εδώ και πολλούς μήνες, ενώ η ημερήσια διάταξη των τελευταίων δημοτικών συμβουλίων δημοσιεύεται μόνο από σύμπτωση. Έχουν γίνει 4-5 Δημοτικά Συμβούλια και το έχουν μάθει μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ δεν έχουν αναρτηθεί  τα σχετικά έγγραφα, όπως γινόταν συστηματικά τα τελευταία χρόνια από την εποχή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής! 
Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης ο Δήμος καθυστερεί αδικαιολόγητα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών για πληρέστερη ενημέρωση-πληροφόρηση των πολιτών και  για να κάνει πράξη την περιβόητη διαφάνεια που  ήταν η προμετωπίδα προεκλογικά της κίνησης «Καλή Μέρα», (Συμμετοχή-Διαφάνεια-Ανθρωπιά).

Η ενημέρωση που μπορεί να προσφέρει και κυρίως οι ευκολίες σε θέματα συντονισμού ενός καλά οργανωμένου δικτυακού τόπου στη σημερινή εποχή, εκτός από το σεβασμό στον Δημότη θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα και παράλληλα να ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ενημερωμένου πολίτη στα δημοτικά δρώμενα, καθώς και την ενίσχυση και εμπέδωση της εμπιστοσύνης των δημοτών στην ουσιαστικά διαφανή οικονομική και διοικητική λειτουργία του Δήμου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει οριστεί αντιδήμαρχος διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και για την ιστοσελίδα δεν έχουν γίνει ενέργειες με τον ανάλογο ζήλο, ώστε να βελτιωθεί η συμμετοχή των πολιτών και να υπάρχει άμεση ενημέρωση! Γιατί έχει αφήσει την ιστοσελίδα στην τύχη της; Τι πρωτοβουλίες έχει λάβει ώστε να επιβεβαιώσει και τον τίτλο του;
Για επιβεβαίωση όλων των παραπάνω αρκεί να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου.
Η ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  στο διαδίκτυο βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.keratsini-drapetsona.gr/

Ενδεικτικά παρακάτω παραθέτουμε τις διευθύνσεις των δικτυακών τόπων κάποιων γειτονικών Δήμων, όπου φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η διαφορά!
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,   ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ,  ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ