Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ




http://www.antitetradia.gr/site/index.php Αντιτετράδια της εκπαίδευσης

http://www.anoixto-sxoleio.gr/  Ανοιχτό σχολείο

Σελίδα του προγράμματος "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων 2002-2004" που λειτουργεί ως χώρος αρθρογραφίας σχετικής με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και με άλλα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά θέματα, όπως η επικοινωνιακή προσέγγιση στη γλωσσική διδασκαλία, η μέθοδος project, οι πολύγλωσσες κοινότητες κ.ά.

http://www.komvos.edu.gr/periodiko/default.htm  Γλωσσικός υπολογιστής

Στους δύο τόμους του περιοδικού Γλωσσικός Υπολογιστής περιλαμβάνονται άρθρα και κείμενα προβληματισμού για θέματα σχετικά με το γραμματισμό και τη γλωσσική εκπαίδευση, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκρισίες, ενημέρωση για σχετικές έρευνες και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

http://www.pi-schools.gr/publications/epitheorisi/ Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών Θεμάτων
Στο περιοδικό δημοσιεύονται άρθρα που υποβάλλονται από εκπαιδευτικούς, ερευνητές και στελέχη της εκπαίδευση. Τα θέματα έχουν σχέση με την εκπαίδευση, τις σύγχρονες διδακτικές πρακτικές, την αξιοποίηση των νέων εκπαιδευτικών τεχνολογιών, αποτελέσματα ερευνών κ.ά.


http://www.pi-schools.gr/publications/dea/  Δελτίο Εκπαιδευτικής Αρθρογραφίας
Στο Δελτίο Εκπαιδευτικής Αρθρογραφίας της βιβλιοθήκης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου καταγράφονται άρθρα σχετικά με την εκπαίδευση. Τα τεύχη 19, 20 και 21-22 είναι διαθέσιμα και σε μορφή pdf.
http://www.ilsp.gr/logoplo.html Λογοπλοήγηση (ΙΕΛ)
Η "Λογοπλοήγηση" είναι το Ενημερωτικό Δελτίο του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) για την Γλωσσική Τεχνολογία. Στη σελίδα αυτή διατίθενται σε μορφή zipped Postscript© και pdf και τα εννέα τεύχη της "Λογοπλοήγησης" που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής.



http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/guides/internet/greek/page_008.html#toc008 Διαδικτυακοί τόποι αξιοποιήσιμοι για τη διδασκαλία της ΝΕ 


ΔΙΑΦΟΡΑ
http://www.tar.gr/content/content.php?category=22  Δικτυακό περιοδικό για την κιθάρα

http://www.wku.edu/~smithch/music/   The Classical Music Navigator


http://www.arxaiologia.gr/  Περιοδικό Αρχαιολογία
Στην τοποθεσία παρουσιάζονται τα περιεχόμενα των τευχών του περιοδικού (1981-2003) και παρέχονται ψηφιοποιημένα ορισμένα από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε αυτό. Υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης στα περιεχόμενα με κριτήριο το όνομα του συγγραφέα ή μέρος του τίτλου.

http://www.diapolitismos.gr/ Περιοδικό Διαπολιτισμός
Ο Διαπολιτισμός είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά, στην ελληνική γλώσσα. Από τα κείμενα που δημοσιεύει τα πιο πολλά είναι ανέκδοτα, αλλά και αυτά που είναι δημοσιευμένα είναι δυσεύρετα ή πολύ σημαντικά για τη λογοτεχνική μας ιστορία. Υπάρχουν ενότητες για: πεζογραφία, ποίηση, μελέτες, συνεντεύξεις. Σκοπός του περιοδικού είναι η παρουσίαση όλων των τάσεων και των φωνών που δραστηριοποιούνται στη σημερινή ελληνική και ξένη λογοτεχνική πραγματικότητα, χωρίς αποκλεισμούς και ελιτίστικη διάθεση.