Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Τα "Δημοτικά τέλη" στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η 22η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη. Η τελευταία συνεδρίαση μεταδόθηκε  στο κανάλι του δήμου στο youtube οπότε και αυτή, εκτός απροόπτου, μιας και υπάρχει η τεχνογνωσία, θα μεταδοθεί. Η ώρα έναρξης είναι 18:30μ.μ. 

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο επιβάλλεται να μεταδοθεί η συνεδρίαση είναι ότι θα συζητηθεί το μεγάλο θέμα των δημοτικών τελών του νέου έτος. Στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μείωση, περίπου 20%, στα σπίτια και στις μικρές επιχειρήσεις και η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου να μην υπάρξει μείωση.

Η κοινωνία, που πραγματικά βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, θα ακούσει και θα πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τους λόγους που η οικονομική επιτροπή δεν επιλέγει να προτείνει μείωση των δημοτικών τελών, καθώς και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Ενδιαφέρον θα έχει και η θέση, και σε τελική ανάλυση η ψήφος, των δημοτικών συμβούλων για ένα θέμα που επηρεάζει σε κάποιο  βαθμό, μικρό έστω, τα οικονομικά των οικογενειών.

Επιπλέον, στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί ένα άλλο σημαντικό θέμα. Είναι η πρόταση για έκτακτες επιχορηγήσεις χρηματικών ποσών προς τις σχολικές επιτροπές για να χρησιμοποιηθούν για την αγορά tablet για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.  Είναι σημαντικά τα ποσά που προτείνονται, αλλά  οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να γίνουν λίγο πιο γενναιόδωροι και να προτείνουν - ψηφίσουν μεγαλύτερα ποσά γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες. Συμπληρωματικά οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούσαν να επιλέξουν κάποια  διαπαραταξιακή επιτροπή να "τρέξει" το θέμα, για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες, και να παραδοθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι συσκευές στους μαθητές. Άλλωστε, η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα  έλεγαν τα προεκλογικά φυλλάδια και τώρα υπάρχει ένας επιπλέον λόγος.

Τέλος, με ενδιαφέρον  αναμένονται τα θέματα που θα συζητηθούν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, αφού το τελευταίο διάστημα  έχουν έρθει στη δημοσιότητα θέματα για τα οποία θα υπάρξουν ερωτήσεις. 

Με την ευκαιρία, καλό είναι, να διευκρινιστούν στη συνεδρίαση, α. εάν το τελικό παραδοτέο του ερευνητικού κέντρου "Δημόκριτος" για τη δυσοσμία έχει παραδοθεί και πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα β. και, εάν υπάρχει ενημέρωση  για τις νέες μετρήσεις του ΑπΘ σύμφωνα με σχετική αναφορά σε απόφαση του υπουργείου!  "Ες αύριον τα σπουδαία"λοιπόν!


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

ΘΕΜΑ 1ο: 8 η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020. 

ΘΕΜΑ 2ο: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΥΣ 2021 

ΘΕΜΑ 3ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 25 ΠΑΡ. 12 ΤΟΥ Ν. 1828/89 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΠΟ ΠΑΓΙΩΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΕΤΟΥΣ 2021. 

ΘΕΜΑ 4ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΤΟΥΣ 2021 ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΑ 

ΘΕΜΑ 5ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2021 ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΑ 

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ 30.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ TABLET ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. 2 

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. 

ΘΕΜΑ 8ο:ΛΥΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ¨Α.ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ¨ 

ΘΕΜΑ 9ο:ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ E-PDE. 

ΘΕΜΑ 10ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠ 848Π 

ΘΕΜΑ 11ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ» 

ΘΕΜΑ 12ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» 

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2019 ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΕΣΚΑ»