Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

"Επιστολή στον Δήμαρχο"

Παλαιότερη επιστολή προς τον δήμαρχο, την οποία έγραψε μαθήτρια της Δ΄τάξης   του 2ου Δημ. Σχολείου Δραπετσώνας το 2017, κοινοποίησε,   σήμερα για δεύτερη φορά,  ο Διευθυντής του σχολείου  με την προτροπή  να δείξουμε ότι  και εμάς μας νοιάζει, συντασσόμενοι με την αγωνία της μαθήτριας και κατ΄επέκταση των κατοίκων της περιοχής. 

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:
"Όσο εξακολουθεί να υπάρχει ρυπογόνα πηγή στην περιοχή μας, γράμματα παιδιών σαν και αυτό θα συνεχίσουν να γράφονται ζητώντας λύση από την πολιτεία !
 Γράμμα από μαθήτρια του σχολείου μας!!! 
Διαβάστε το και κοινοποιήστε το. Μένουν και στην Δραπετσώνα και το Κερατσίνι πολίτες με δικαίωμα σε ένα καθαρό, μη ρυπογόνο και ανθρώπινο περιβάλλον!!! Δείξτε ότι και εμένα με νοιάζει!!!!"

Σημειώνουμε ότι το θέμα  της δυσοσμίας στην περιοχή δεν έχει τελειώσει και  κατά διαστήματα, ανάλογα με την διεύθυνση των ανέμων(;) υπάρχουν ημέρες δύσκολες έως και αποπνικτικές και  ημέρες υποφερτές έως καλές!

Πάντως το τελευταίο διάστημα υπάρχει κάποια "ύφεση" στις κινητοποιήσεις φορέων και συλλογικοτήτων. 
Ίσως όλοι περιμένουν  τις τελευταίες μετρήσεις των ερευνητικών κέντρων  του Αστεροσκοπείου και του  Δημόκριτου, τα οποία έχουν αναλάβει από τον Δήμο και την περιφέρεια Αττικής προγράμματα παρακολούθησης ποιότητας ατμόσφαιρας με εκπόνηση εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων και σύμφωνα με παλιότερες ανακοινώσεις δήμου και περιφέρειας θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι μετρήσεις!