Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Καραβάκια Περάματος.

Οι βασικοί άξονες της κινητοποίησης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι: «Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Πρόκειται για κινητοποίηση – απάντηση στην επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, από ομάδα νεοναζί, όταν αυτός πήγαινε στη συναυλία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Στην ίδια περιοχή στο παρελθόν είχαν γίνει επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, είχαν δημιουργηθεί εντάσεις σε σχολείο με στόχο να μην φοιτήσουν προσφυγόπουλα, είχε γίνει επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία της COSCO στο Ικόνιο, αλλά και στο γειτονικό Κερατσίνι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
 Μέχρι στιγμής συμμετέχουν: Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ), κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και μεταναστών, Ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά, Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, Δήμος Περάματος, Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Δήμος Κορυδαλλού, Δημοτική Κίνηση Πειραιά-«Λιμάνι της αγωνίας», Σύλλογος φοιτητών Παιδαγωγικού Αθήνας, Σύλλογος φοιτητών ΣΤΕΤΡΟΔ Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής