Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Συναυλία στο Καστράκι


Πολλές συναυλίες φέτος! Μία ακόμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Καστράκι στη Δραπετσώνα. Ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι εργασίες ανάπλασης του χώρου σε έκταση 20 στρεμμάτων και οι αρμόδιοι φορείς μας το θυμίζουν και το γιορτάζουν.
Μέχρι τώρα γινόταν συναυλίες στα εγκαίνια ενός νέου χώρου, τώρα γίνονται και για την έναρξη των εργασιών... "Νέα ήθη νέα έθιμα", αλλά πολύ καλή και η επιλογή της Φ. Βελεσιώτου!
Θα μπορούσε βέβαια να προγραμματιστεί η συναυλία στις 26 Αυγούστου για να συνδυαστεί και με την πανσέληνο του Αυγούστου, όπου  132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας θα  παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό.
 ...
Το Καστράκι είναι από τους πιο μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με έκταση 20 στρέμματα, και ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 7:30 μμ, με ξενάγηση για το επισκέπτες.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων του Υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρειας Αττικής (700.000 €).
Παράλληλα, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο, στο «Καστράκι» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι εργασίες ανάπλασης του χώρου σε έκταση 20 στρεμμάτων. Η μελέτη έγινε από το Δήμο, ο οποίος και θα υλοποιήσει το έργο, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί το σύνολο του έργου της ανάπλασης με 3.500.000 € από ίδιους πόρους.
Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας που μαζί με την Ηετιώνεια θα συγκροτήσει έναν πόλο πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου με έκταση πάνω από 40 στρέμματα που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, σας καλούν το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στην οργανωμένη ξενάγηση (7:30-9:00) στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στη συναυλία (9 μμ) που θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και το Σωτήρη Μπαλλά.