Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

To «Ποτάμι» στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ο Τομέας Πειραιά του «Ποταμιού» συνεχίζοντας τη Δράση «Το Ποτάμι στις Γειτονιές» επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο με επικεφαλής τον Βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά και τη συμμετοχή της πολιτικής υπεύθυνης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Χλόης Βλασσοπούλου. 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, ο κ. Βρεττάκος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον «Καλλικράτη» ως εργαλείο ανάπτυξης των ΟΤΑ καθώς πρόσθεσε μόνο γραφειοκρατία και αδιέξοδα, ενώ το σημερινό θεσμικό πλαίσιο δεν βοηθά τη διαφάνεια όπως χαρακτηριστικά είπε.
Χαρακτήρισε ως ζωτικής σημασίας το έλλειμμα προσωπικού σε ζώνες πρώτης γραμμής π.χ. καθαριότητα, συντήρηση οδοστρώματος, πράσινο, φωτισμός.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ανέπτυξε τις σκέψεις του για την αξιοποίηση του συνόλου της περιοχής των «λιπασμάτων» προκρίνοντας ως εργαλεία ανάπτυξης τις δημόσιες επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, ενώ δεν αρνήθηκε τη μερική σύμπραξη με ιδιωτικούς φορείς αρκεί ο Δήμος να εξασφαλίζει τον έλεγχο.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η ανάπλαση της περιοχής ταυτίζεται με την ανάγκη να αποκτήσει η πόλη ταυτότητα, μέσα από το ιστορικό Κερατσίνι και τις επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες που είχε η περιοχή για δεκαετίες, προσδίδοντας χαρακτηριστικά μετώπου πολιτισμού και αθλητισμού στα έργα που πρέπει να γίνουν. 
Σε ερώτηση του Τομέα Πειραιά ο Δήμαρχος κ Βρεττάκος αναφέρθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών του Σχιστού, όπου περισσότεροι από 1.800 νέοι κατά κανόνα μετανάστες ζουν σε σκηνές με ευθύνη σίτισης του στρατού. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τραγική και αδιέξοδη την κατάσταση και επανέλαβε την πρότασή του για διασπορά των μεταναστών και προσφύγων, ώστε κάθε ΟΤΑ της χώρας να φιλοξενεί αριθμό ανάλογο με τις αντοχές του. 
Ο Δήμαρχος μίλησε και για τα αναπαλαιωμένα εργοστάσια της ΝΑΦΘΑ και Καχραμάνογλου που αποτελούν σημεία κατατεθέντα της περιοχής, προσθέτοντας ότι έχει προκρίνει λύσεις για δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού στους χώρους τους. 
Για το εργοστάσιο της ΔΕΗ είπε ότι διεκδικεί τον χώρο που αναλογεί στο Δήμο για δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκος τόνισε εμφαντικά ότι το βασικό κοινωνικό πρόβλημα της πόλης παραμένει η υψηλή ανεργία σε όλες τις ηλικίες, κάτι που ενισχύει τα πολιτικά άκρα. 
Ο Τομέας Πειραιά ζήτησε τις θέσεις τις δημοτικής αρχής για τις κοινωνικές πολιτικές του Δήμου, για τον προγραμματισμό μικρών και μεσαίων έργων και για θέματα περιβάλλοντος και τοπικής επιχειρηματικότητας. 
Ο Τομέας Πειραιά εκπροσωπήθηκε από τους νεοεκλεγείς Γραμματείς Α” και Β΄ Πειραιά κ Γιώργο Γκαρή και Θάνο Νίκου και την υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης κυρία Δέσποινα Βαρδαλούκα. πηγή