Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ανοιχτές συνελεύσεις

Ένα χρόνο μετά από τις περσινές εκλογές και μετά τη μεγάλη αποτυχημένη ανοικτή συγκέντρωση πριν μήνες στο κλειστό γυμναστήριο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκινά ανοιχτές συνελεύσεις με σύνθημα: ΣΥΖΗΤΑΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ! 
Την Τετάρτη 27 Μαΐου θα γίνει συνέλευση στην Πλατεία Ευγένειας! 
Λαϊκές συνελεύσεις χωρίς μεγάλη επιτυχία, έτσι ονομαζόταν τότε, έγιναν και στην αρχή της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής με σύνθημα τότε: "Αγαπώ την πόλη μου, Αγωνίζομαι Συμμετέχω". 
Πάντως για να έχει νόημα μια συνέλευση και να μην είναι σούπα χωρίς ζουμί, δεν φτάνει το καλό σύνθημα, η καλή διάθεση και ένα τεράστιο "ΜΑΖΙ"!

Σημασία έχει, η διαδικασία της συνέλευσης να μην περιοριστεί σε αυτό που έγινε κατά κόρον στις παλιές συνελεύσεις! Χιλιοειπωμένες δικαιολογίες (έλλειψη προσωπικού κ.λπ.) και παρουσίαση του «έργου» της Δημοτικής Αρχής και των δημοτικών συμβούλων!
Αν έχουν τέτοιο περιεχόμενο,  θα εξελιχτούν και πάλι σε συνελεύσεις εκτόνωσης, οι οποίες καταγράφονται βέβαια ως αμεσο-συμμετοχικές, λαϊκές διαδικασίες,  όμως εξυπηρετούν άλλο στόχο, να θωπεύουν τους υποστηρικτές με αριστερά βιώματα και να γυρίζουν βολικά τη σελίδα ή αλλιώς, κλείνοντας το μάτι στον "πονηρό πολιτευτή", λένε: πάμε γι΄άλλα! 
Διαφορετική προσέγγιση αναμένουν οι ρομαντικοί, έστω, οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, από αυτή τη δημοτική αρχή! 

Η παρουσίαση του σχεδίου της Δημοτικής Αρχής για τη γειτονιά και κατ΄επέκταση και για την πόλη, οι προτάσεις - αντιρρήσεις των δημοτών για το σχέδιο αυτό και στο τέλος οι ουσιαστικές, ρεαλιστικές δεσμεύσεις με ημερομηνίες, χρονοδιαγράμματα είναι ένα διαφορετικό, ουσιαστικό πλαίσιο για συνελεύσεις και μάλιστα "ανοιχτές"!