Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κάποτε… στις εκλογές του 2010

Τι θα θυμάμαι… για τις Δημοτικές εκλογές του του2010:
·         Τη μεγάλη αποχή,  ψήφισαν μόνο το  39,54% του εκλογικού σώματος δηλαδή από τις 74.399 εγγεγραμμένους , ψήφισαν 29.421 από τις οποίες μόνο 15.065 το Λ. Τζανή, όταν το Χρ. Σαλαλέ που δεν εκλέχτηκε το 2006 τον ψήφισαν 15.571 την πρώτη Κυριακή και το Φ. Μελά που εκλέχτηκε δήμαρχος 16.208 στο μη ενοποιημένο δήμο (μόνο στο Κερατσίνι) το δε Δ. Σαράφογλου το 2002 ψήφισαν 20.584.
·         Την επιτυχία της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μετά από πολλά χρόνια αύξησε το ποσοστό της με μεγάλη  ανανέωση του ψηφοδελτίου της και με την αποστρατεία της Σ. Θωμάρεη που έμεινε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Την απουσία του Φ. Μελά την προεκλογική περίοδο, ο οποίος μόνο την τελευταία εβδομάδα έκανε αισθητή την παρουσία του με την κάθοδο του προέδρου Σαμαρά στο Κερατσίνι και την αντιμνημονιακή επιστολή της αδερφής του.
·         Τη  μεγάλη νίκη του Λουκά Τζανή, ο οποίος  μετά από 4 χρόνια παρουσίας στην πόλη πέτυχε το στόχο του, καταφέρνοντας όμως  να εκλέξει ελάχιστους Δημοτικούς Συμβούλους από την ομάδα που τον υποστήριζε σταθερά τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι εκλεγέντες είναι «μεταγραφές» του Σεπτεμβρίου.
·         Την καθαρή και νηφάλια στάση του Αλ. Χρυσού, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν ξέφυγε και ζητούσε τη ψήφο των πολιτών αναφερόμενος στο έργο και το πρόγραμμα του.
·         Τις πολλές, πολυσέλιδες εφημερίδες που εμφανίστηκαν τις τελευταίες  μέρες  οι οποίες στήριζαν φανατικά  του Λ. Τζανή, και μοιράστηκαν σε κάθε γωνιά της  πόλης μας.
·         Την τελευταία σελίδα των εφημερίδων αυτών (υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις), οι οποίες χρησιμοποιούσαν σκληρούς, υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για αντιπάλους τους οποίους φωτογράφιζαν χωρίς να αναφέρουν το όνομα τους.
·         Τα ανώνυμα «αγανακτισμένα μέλη» του Πασόκ, όπως αυτοαποκαλούνταν που δεν ήθελαν τη στήριξη στελεχών του Μελά, μη τυχόν και εκλεγεί ο υποψήφιος που στήριζε το κόμμα τους, χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα τους. 
·         Την ανθεκτικότητα στελεχών σε θέσεις Δημοτικών Συμβούλων, που έχουν συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του Φ. Μελά, του Δ. Σαράφογλου, του Χ. Σαλαλέ, έχουν αναλάβει θέσεις διοίκησης και τώρα φιγουράρουν στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου του Λ. Τζανή.
·         Τα νέα πρόσωπα  που στελέχωσαν και αναδείχτηκαν σε καλές θέσεις από το ψηφοδέλτιο του Αλ. Χρυσού, παρακαταθήκη του χώρου για τα επόμενα χρόνια.