Σάββατο 1 Απριλίου 2023

"Μειώνονται, γενναία, τα δημοτικά τέλη"!


Ένα σημαντικό θέμα, για το οποίο δέχεται έντονη κριτική η δημοτική αρχή του δήμου,  είναι το ποσό για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Βέβαια, απ΄ ότι φαίνεται η δημοτική αρχή δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Δήμος, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την κοινωνική στήριξη και ανακούφιση των συνδημοτών μας, θα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη και για το έτος 2023!
Σύμφωνα με πληροφορίες σε χτεσινή σύσκεψη στελεχών στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου με θέμα «ολοκλήρωση προγραμματικών δεσμεύσεων», ενόψει και των εκλογών του Οκτωβρίου έπεσε στο τραπέζι και τελικά αποφασίστηκε να ψηφιστεί άμεσα, την τρέχουσα εβδομάδα, γενναία μείωση των δημοτικών τελών, ώστε ο δήμος  να μπει (επιτέλους!) στη λίστα των 10 δήμων της Αττικής με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη!

Το ποσό της μείωσης θα είναι από 30% έως και 55!% και θα μπουν κριτήρια σε  σχέση με το οικογενειακό εισόδημα. Ήδη δόθηκαν εντολές στους ειδικούς του δήμου για να σχεδιάσουν την πλατφόρμα, όπου θα εισέρχονται οι κάτοικοι και θα υποβάλλουν το σχετικό αίτημα. Το ποσό θα επιστρέφεται στους δημότες με τον μορφή άυλης επιταγής. Επιπλέον, εάν η άυλη επιταγή αξιοποιείται σε καταστήματα της περιοχής μας το ποσό θα είναι αυξημένο κατά 35%.

Μετά το τέλος της σύσκεψης επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας στον δεύτερο όροφο, γιατί με την πρόταση αυτή, έστω και την τελευταία στιγμή, στερείται από την αντιπολίτευση το υπερβολικό επιχείρημα για τη «φορομπηχτική πολιτική» του δήμου, ανακουφίζονται οι δημότες και βέβαια ο δήμος εισέρχεται σε μια άλλη εποχή, στην τεχνολογία της πλατφόρμας και των επιδομάτων τύπου …pass (το όνομα είναι προς αναζήτηση), τεχνολογία που τόσο πολύ συμπαθούν οι πολίτες!
Στο τέλος, ιδιαίτερα τονίστηκε, ότι το μήνυμα προς την κοινωνία πρέπει να είναι ξεκάθαρο, γιατί η δημοτική αρχή, αναλογιζόμενη τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε μετά την πανδημία και την συνεχιζόμενη κρίση που αυτή έχει επιφέρει, επιδιώκει διαρκώς να βρίσκεται κοντά στους δημότες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, με το λιγότερο δυνατό κόστος για εκείνους!

Η σύσκεψη τελείωσε με τα αναγκαία πειράγματα και ο επικεφαλής ευχήθηκε καλό μήνα σε όλους!
Καλό μήνα!