Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Συγκέντρωση-συναυλία διαμαρτυρίας στα Λιπάσματα!


Η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό μετά τη συνάντηση με την αντιπεφερειάρχη Πειραιά(εδώ) για το σκουπιδοεργοστάσιο στο Σχιστό είχε ανακοινώσει ότι θα κλιμακώσει την παρέμβασή της με μεγάλη συναυλία - συγκέντρωση.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 19.30, στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Η συντονιστική επιτροπή με συνέπεια παρεμβαίνει εδώ και ένα χρόνο και προσπαθεί να ενημερώσει τους δημότες για το μέλλον που επιφυλάσσουν στην περιοχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας οι ποικιλώνυμες ηγεσίες, είτε νομοθετώντας, είτε καλλιεργώντας κλίμα εφησυχασμού!
 Οι ευθύνες του κεντρικού κράτους απέναντι στην περιοχή είναι δεδομένες.  Διαχρονικά έδινε και δίνει ψίχουλα για έργα υποδομής και παράλληλα την "φορτώνει" με ό,τι οχληρό δυσκολεύει τις άλλες περιοχές.  Όμως είναι δεδομένη και η ευθύνη της τοπικής διοίκησης. Ο δήμος εκτός ότι πρέπει να ενημερώνει πλήρως, με κάθε πρόσφορο μέσο, για αυτά που θα συμβούν, οφείλει να δημιουργεί τις συνθήκες για να μην προχωρούν αυτά τα σχέδια και να παραμένουν σχέδια!

Είναι η πρώτη κινητοποίηση της νέας περιόδου που ξεκινάει το Σεπτέμβριο και όσοι αγαπούν  και δεν θέλουν η περιοχή να θεωρείται ο σκουπιδοντεκές του λεκανοπεδίου οφείλουν να εργαστούν για να πετύχει!
Αυτό το φθινόπωρο ας γίνει μια νέα αρχή να σωθεί ό,τι σώζεται, ας ενωθούν οι φωνές των ενεργών πολιτών ενάντια σε ό,τι υποβαθμίζει τη ζωή στην πόλη που ζούμε, είναι  χρέος προς τις επόμενες γενιές !