Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο κ. Κώστας!

Το περασμένο Σάββατο (21-1-2017) ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής στην εκδήλωση που διοργάνωσε, έκοψε την βασιλόπιτα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου της Χαραυγής. 
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του Κώστα Χριστοφορίδη για την πολυετή δράση, τους αγώνες και προσφορά του στο σύλλογο, στη Χαραυγή, στο Κερατσίνι.

Ο κ. Κώστας ήταν για πολλά χρόνια, πρόεδρος του συλλόγου, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Κερατσινίου. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά με τον Δ. Σαράφογλου το 1978 και ευτύχησε να είναι μέλος της δημοτικής αρχής την περίοδο όπου άλλαξε μορφή το Κερατσίνι.

Ο Κύριος Κώστας είναι ένας ζεστός και απλός άνθρωπος, αριστερός "ψυχή τε και σώματι", ο οποίος αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα κοινά, στην γειτονιά του και την πόλη του. Ακούραστος και αθόρυβος προσπαθούσε να βρει λύσεις για τα προβλήματα της γειτονιάς και να είναι χρήσιμος προς τους συμπολίτες του. 

Στους αγώνες για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και της πόλης Ψυττάλεια, Ακροκέραμος, ΔΕΗ, Νεκροταφείο, χαβούζα, λιπάσματα, ιχθυόσκαλα, Νάφθα κλπ ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας και στους νεότερους το δρόμο της κοινής, ενωτικής δράσης για τον κοινό σκοπό! 
Γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, ζούσε μέσα στην κοινωνία (καμία σχέση με σημερινούς "αόρατους" δημοτικούς συμβούλους που δεν τους γνωρίζει κανένας πλέον του περίγυρου τους) είχε ως κύριο μέλημά του να βρίσκει λύσεις και να προωθεί τα θέματα της περιοχής όποια δημοτική αρχή και εάν είχε τη διοίκηση του Δήμου. 

Ακόμα και τώρα, περίπου 80 ετών είναι καθημερινά παρών και ενδιαφέρεται για τη γειτονιά, για το πάρκο, το σχολείο της γειτονιάς… Με κάθε ευκαιρία διηγείται στους νεότερους τις πολύτιμες, συγκλονιστικές εμπειρίες του για τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις νίκες, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις, την ιστορία κάθε σπιθαμής γης της Χαραυγής και της πόλης. 

Ο κ. Κώστας Χριστοφορίδης με τη στάση ζωής του έδειξε και μας δίδαξε ότι η επαφή με τους πολίτες, η ανιδιοτελής προσφορά, η ενασχόληση με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας είναι κοινωνική ευθύνη των μελών της κοινότητας και έχουν αφετηρία και αποδέκτη τον άνθρωπο και ακόμα, ότι ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι αλληλεγγύη και δείκτης του πολιτισμού της κοινωνίας μας.  
Τον ευχαριστούμε!