Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Αχ! θάλασσα μου σκοτεινή ...



Καλό καλοκαίρι...
Από σήμερα κατεβάζουμε ρολά! Πάμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες... 
Καλοκαίρι!Το καλοκαίρι της «κινητικότητας» και των απολύσεων. Πέρασε ακόμα ένας δύσκολος χειμώνας, πληγές παντού... Οι άνθρωποι χτυπημένοι, σκυμμένοι, φοβισμένοι!
 Οι «φωστήρες με καταγωγή», με καλές σπουδές πάντα, οι οποίοι κάθισαν στο σβέρκο μας για το "άλλο μείγμα" πολιτικής, ετοιμάζουν τις νέες ιδέες για να "μας σώσουν" ξανά! 
Τώρα καλοκαιριάτικα ψάχνουν τις λέξεις για να προσφέρουν το νέο πιάτο! Ψάχνουν το νέο ευφυολόγημα, όπως εφεδρεία, κινητικότητα, «πίσω πόρτα» ή κάτι εύηχο τέλος πάντων! Απ' ότι φαίνεται το επόμενο μεγάλο project είναι οι πλειστηριασμοί! Ήδη κάποιοι ψελλίζουν, σε εφημερίδες, ότι "αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί το κραχ θα είναι μεγαλύτερο με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας και πρωτίστως θα απαξιώσει δραματικά και τις μικρές και μοναδικές ιδιοκτησίες ανθρώπων που δεν χρωστούν ή είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους". Τα βασικά παπαγαλάκια βρίσκονται στα κότερα και στα 5 αστέρων και ετοιμάζουν τη φαρέτρα τους!
Κι όλα αυτά για την πατρίδα που σώζεται ή θα σωθεί! Αλλά ξεχνούν ότι καμιά πατρίδα δεν σώζεται όταν οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, καμία πατρίδα δεν σώζεται όταν η παιδεία δεν είναι δημόσιο αγαθό, καμία πατρίδα δεν σώζεται όταν οι άνθρωποι δεν έχουν όνειρα για το αύριο! 
…Τι μένει λοιπόν; τα μάτια ανοιχτά... αγκαλιάζουμε το διπλανό, η αλληλεγγύη και η δράση γίνεται πια αναγκαιότητα, αγώνας για τη ζωή μας, και όταν έρθει η ώρα να μην ξεχάσουμε να ψηφίσουμε χωρίς ιδιοτέλεια, αυτή είναι ίσως και η μοναδική ελπίδα. 
ΥΓ. Για τα τοπικά θέματα σχόλιο ουδέν(!) ή καλύτερα "απόλυτη απογοήτευση..."  Υπό ΚΣ, ξανά "ενημέρωση" ...ενημέρωση τέλος πάντων, με το άνοιγμα των σχολείων.
Kαλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση... Το Σεπτέμβρη όλα ξεκινούν ...ξανά!