Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ορίστηκε συντονιστής για το Κέντρο Διεθνούς Καινοτομίας στη Δραπετσώνα

Καλά νέα!
Με απόφαση του ο Υπουργός ΠΕΝ όρισε τον κ. Χάρη Κοκκώση, Συντονιστή για το ζήτημα της επιτάχυνσης του έργου δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου και Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στον χώρο των παλιών Λιπασμάτων.

Από το βιογραφικό του κ. Κοκκώση προκύπτει ότι
έχει διδάξει θέματα χωροταξίας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και  έχει αναλάβει θέσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό! Ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Περιβαλλοντική Διαχείριση και Σχεδιασμός, Χωροταξία, Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών, Τουρισμός και Περιβάλλον και Νησιωτική Ανάπτυξη. 

Το Μητροπολιτικό Πάρκο και το Κέντρο Διεθνούς Καινοτομίας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας  αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και κατά την επίσκεψη του στη Δραπετσώνα αμέσως μετά τις εκλογές. Ο διορισμός ειδικού συντονιστή δείχνει(;) πως το θέμα της αξιοποίησης της περιοχής των πρώην λιπασμάτων είναι, ακόμα, στο τραπέζι.
 Να δούμε τώρα, πως θα "συνυπάρξουν"  Κέντρο Καινοτομίας Μητροπολιτικό Πάρκο και δυσοσμία!
Αναμένουμε  πληροφορίες για τα καθήκοντα του συντονιστή, καθώς το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και παρουσίασης των αποτελεσμάτων της δράσης του! Μήπως η δημοτική αρχή γνωρίζει κάτι παραπάνω;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΝ: Ορισμός Συντονιστών σε Κορώνεια και Δραπετσώνα
Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ρόλο Συντονιστή στο χρόνιο πρόβλημα της οικολογικής υποβάθμισης της λίμνης Κορώνειας αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Συμεωνίδης. Ο εν λόγω ορισμός πραγματοποιείται σε συνέχεια σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (Ν. 4691/2020, άρθρο 33), σύμφωνα με την οποία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθίσταται αρμόδιο για την ανάθεση και τη συντήρηση όλων των υφιστάμενων, αλλά και νέων έργων, καθώς και για τη συστηματική παρακολούθηση των δράσεων και τη λήψη των πάσης φύσεως μέτρων για την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής της Λίμνης Κορώνειας.
Παράλληλα, η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τον ορισμό Συντονιστή, ο ρόλος του οποίου κρίνεται απολύτως αναγκαίος για την ταχεία και αποτελεσματική εκπόνηση του έργου της οικολογικής και περιβαλλοντικής αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο απαιτεί την ανάθεση εξειδικευμένων και σύνθετων συμβάσεων, καθώς και τη συνέργεια των επιμέρους αρμόδιων υπηρεσιών.
Ο κ. Συμεωνίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και σπούδασε μηχανολόγος-Μηχανικός στην Αμερική. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος [Σ.Β.Β.Ε.] καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος). Επίσης, έχει αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Kingston University, London, UK.

Με άλλη Απόφαση ο Υπουργός ΠΕΝ

ορίζει τον κ. Χάρη Κοκκώση, Συντονιστή για το ζήτημα της επιτάχυνσης τους έργου δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου και Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στον χώρο των παλιών Λιπασμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω έργο αποτελεί δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Κοκκώσης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διδάξει θέματα χωροταξίας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Έχει πλούσιο διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό-ερευνητικό έργο σε θέματα σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης, βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικού σχεδιασμού και διαθέτει εμπειρία σε θέσεις δημόσιας διοίκησης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, η οποία διαχειρίζεται τη δημόσια τουριστική ακίνητη περιουσία της Ελλάδος, Ειδικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.
Σημειώνεται πως και οι δύο Συντονιστές βρίσκονται στις θέσεις αυτές αμισθί.