Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για την "απαλλοτρίωση"

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου για την απαλλοτρίωση της έκτασης στην περιοχή των λιπασμάτων!
...
Μετά από πολλές αναβολές τελικά συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή της θυγατρικής της εθνικής Τράπεζας κατά  απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Αττικής για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των 204 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με σκοπό την αξιοποίηση της έκτασης προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (16.1.2022) η δημοτική αρχή μετέφερε την πληροφορία (1.05.30 λεπτό στο παρακάτω βίντεο) ότι συζητήθηκε στο ΣτΕ η υπόθεση για την "απαλλοτρίωση" και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δήμου «πήγαν καλά τα πράγματα για εμάς… τα νομικά επιχειρήματα μας αντιμετωπίστηκαν με έναν θετικό τρόπο από τους παριστάμενους… ». 
Σε ερώτηση για το εάν ήταν θετική ή αρνητική η πρόταση του εισηγητή η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι «δεν ήταν ούτε θετική ούτε αρνητική»!!!Άρα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα, παραμένουν ανοιχτά!
Σε λίγους μήνες θα βγει η απόφαση και μακάρι να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του πολυτεχνείου για την αξιοποίηση της περιοχής, ώστε να υπάρχει ένα επιχείρημα επιπλέον! 
Σε κάθε περίπτωση βέβαια η πρόταση του εισηγητή είναι γνωστή στους νομικούς! Καλό είναι η δημοτική αρχή να ενημερώσει και τους δημότες.

ΥΓ.: Ερωτήματα για ειδικούς (νομικούς): Στο ΣτΕ ο εισηγητής δεν ψηφίζει; Δεν πρέπει, αφού απαριθμήσει τα στοιχεία και τα επιχειρήματα του να διατυπώσει θέση;