Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Financial Times: «Οι Έλληνες θα δώσουν βάση στους Ρώσους στον Πειραιά»


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times , σύμφωνα με το οποίο μια Ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας με την Ρωσία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρόσβαση για την Ρωσία στην Μεσόγειο έχει μεγάλη στρατηγική αξία. 
Οι Ρώσοι φοβούνται πως μια αλλαγή καθεστώτος στην Συριά θα συνοδευτεί από μια φιλοδυτική κυβέρνηση, η οποία δεν θα έχει την ίδια φιλική διάθεση προς την Μόσχα. 
«Οπότε πού μπορεί η Ρωσία να στραφεί για να διατηρήσει την μεσογειακή βάση για το ναυτικό της; Μήπως στην Ελλάδα; Είναι μια προοπτική την οποία θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι Γερμανοί και οι άλλες χώρες του πυρήνα της Ε.Ε» αναφέρει οι FT.
Αναλυτικά το δημοσίευμα : "Γιατί υπερασπίζεται με τόση θέρμη η Ρωσία τον Bashar al-Assad της Συρίας; Προς μεγάλη έκπληξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης, η Μόσχα μπλόκαρε τις προσπάθειες κυρώσεων και περαιτέρω απομόνωσης του συριακού καθεστώτος που έγιναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο λόγος που η Ρωσία προστατεύει τον κ. Assad είναι γιατί η Μόσχα θέλει την συριακή κυβέρνηση να μείνει στην θέση της. Η Συρία είναι ο πιο αξιόπιστος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή. Μάλιστα ο κ. Assad, όπως και ο πατέρας του πριν από αυτόν, αγοράζει τον περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας από την Μόσχα. Μέσα στα χρόνια, πατέρας και γιός έχουν αναλάβει μεγάλο χρέος εξαιτίας αυτής της διαδικασίας. Η Ρωσία χάρισε περίπου το 75% αυτών των υποχρεώσεων το 2006, με αντάλλαγμα να μπορεί η Ρωσία να χρησιμοποιεί τις ναυτικές βάσεις στην Λατάκια και την Ταρτούς. Για την Ρωσία, η πρόσβαση στην Μεσόγειο έχει μεγάλη στρατηγική αξία.

Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο "Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης"


Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο "Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης" - www.acropolis-athena.gr

Μέσα από εικονικές περιηγήσεις ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις διάφορες υποστάσεις της θεάς Αθηνάς, αλλά και το Μουσείο Ακρόπολης. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης.

Μπλόκο στους Δήμους για απ ευθείας αναθέσεις έργων

Τη γνωστή μέθοδο του «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» (και μάλιστα με τσεκούρι) ακολουθεί ο υπουργός Υποδομών προκειμένου να λύσει το υπαρκτό πρόβλημα, σύμφωνα και με την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη η aftodioikisi.gr. εδώ

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 35, στο (άσχετο) νομοσχέδιο «Ρύθμιση λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς, θεμάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» (Ν. 4053/2012, ΦΕΚ 44/7.3.2012/τ. Α'), μπλοκάρει τη δυνατότητα, κυρίως, των δήμων να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις έργων για μικρά ποσά (μέχρι 20.000 ευρώ) και να παρεμβαίνουν για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και την εκτέλεση μικροεπισκευών σε σχολεία, στην αγροτική οδοποιία κ.λπ.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

"Ο διαυγής θυμός των Ελλήνων".

Άρθρο της Liberation 

Κείμενο των Ραούλ Βανεγκέμ και Γιάννη Γιουλούντα που δημοσιεύτηκε στη Liberation

Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. 

Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν...

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Άλλαξε πάλι ο γραμματέας του Δ.Σ. στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας!


Με απόφαση του Γ.Γ. της περιφέρειας ακυρώθηκε η διαδικασία της τοποθέτησης ως γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου -Δραπετσώνας της κ. Μαρία Δασκαλάκη και ανακηρύχτηκε γραμματέας ο κ. Κούβαρης Κ., δικαιώνοντας τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.


Παρακάτω σχόλιο του Ζαχαρία Ζούπη για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας πηγή

Δυστυχώς ότι και να συμβαίνει, φαίνεται ότι ο κύριος Λουκάς Τζανής συνεχίζει χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα, χωρίς να ακούει κανένα. Πορεύεται δείχνοντας να θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει, σαν να μην υπάρχουν κανόνες, νόμοι, πλαίσιο.
 'Άλλωστε είναι χαρακτηριστικά όσα έχουν συμβεί με τους δήθεν εθελοντές, με τον χορό αναθέσεων "επεξεργασίας προτάσεων", με το πως δόθηκε το ένα έργο Πράσινης Ανάπτυξης, με την διάλυση της Δημοτικής Επιχείρησης κλπ. Ο ίδιος ετσιθελισμός φάνηκε και σε δύο θέματα πρόσφατα.

ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ ΠΡΩΤΟ. Πριν ένα μήνα ψηφίσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο για την θέση του Γραμματέα του Προεδρείου, μετά την παραίτηση της Μαρίας Μαράκου από την Παράταξη του Δημάρχου. 
Σύμφωνα με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" τον Γραμματέα τον ορίζει η Αντιπολίτευση. Ως μοναδική υποψηφιότητα υπήρξε αυτή του Κώστα Κούβαρη.
Ήταν ένα απλό θέμα που θα μπορούσε να λήξει σε πέντε λεπτά. Κι όμως, χρειάστηκαν ...τρεις ψηφοφορίες και διαδικασία τριών ωρών για να οδηγηθούμε σε δήθεν μη εκλογή και ορισμό στην θέση μέλους της πλειοψηφίας! Μάλιστα, για να συμβεί αυτό δηλώθηκαν συμμετέχοντες στην ψηφοφορία 31, ενώ είχαν ψηφίσει 29 και ο Κώστας Κούβαρης είχε συγκεντρώσει τους 15!

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Προκήρυξη 70 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

Στην προκήρυξη 70 θέσεων απασχόλησης στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας προχώρησε η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίαςστην Περιφέρεια Αττικής.

 Πρόκειται για θέσεις μουσικών ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ , μουσικών ειδικής αγωγής ΠΕ, μουσικοθεραπευτών ΠΕ, γυμναστών ΠΕ, θεατρολόγων ΠΕ, εικαστικών ΠΕ ή ΔΕ, εκπαιδευτικών πληροφορικής ΠΕ ή ΤΕ, ΠΕ προσχολικής αγωγής, καθαριστριών, γραμματειακής υποστήριξης ΔΕ, παιδοψυχολόγων ΠΕ, κοινωνικών λειτουργών ΠΕ ή ΤΕ, παιδοψυχολόγων ΠΕ και σχολικών φυλάκων ΔΕ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις 21 Μαρτίου έως και τις 30 Μαρτίου είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει υπογραφή θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: Εσπερίδων 60, Νίκαια 18451 απευθύνοντάς την στην Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπόψιν κ. Αργυρίου Μαρίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Παλτόγλου Ελένη στο τηλ: 210 3312992.

Χωρίς εξέδρα ...στο ίσιωμα και με πανό!


Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2012
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2011
Αυτή τη φορά η παρέλαση έγινε κανονικά!
Σε πολλές περιοχές δεν υπήρχε εξέδρα! Σε άλλες περιοχές υπήρχε εξέδρα και κάποιοι τοπικοί άρχοντες κάθισαν δίπλα στο ίσιωμα και χειροκρότησαν τους μαθητές, κάποιοι το πήγαν και λίγο παραπέρα, πήραν το πανό με το κατάλληλο σύνθημα και στήθηκαν στο δρόμο.

Πάντως για να μην μπερδευόμαστε, άλλο θέμα είναι να μην βάζεις εξέδρα γιατί έχεις άλλη άποψη για το ρόλο της, άλλο να μην τοποθετείς εξέδρα αλλά να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με φρουρές και μεγαλεία ή να κάθεσαι δίπλα, άλλο να τιμάς στην εξέδρα τους αγωνιστές και τους ήρωες και άλλο να χρησιμοποιείς την εξέδρα για πολιτική!
Σίγουρα κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπως νομίζει (αν και έχουμε κάποιες ενστάσεις για τα θεσμικά όργανα και την μετακύλιση πολιτικών θεμάτων  στη μέρα της εθνικής γιορτής), αλλά και κάθε κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να κρίνει!
Οι παραπάνω εικόνες είναι από τις παρελάσεις στο Κερατσίνι, στις οποίες εμφανίστηκαν πανό από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας !


Χωρίς εξέδρα ...στο ίσιωμα  εδώ
Η παρέλαση στο Κερατσίνι σχόλιο εδώ

Χωρίς εξέδρα ...στο ίσιωμα!

Όσα και να λένε για τις παρελάσεις, πάντα για την πόλη μας ήταν γιορτή. Συνάντησεις με φίλους και γνωστούς, συζητήσεις, μια ευκαιρία για τους γονείς να βγουν από το σπίτι να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Υπήρχαν και οι επίσημοι, αλλά ό,τι και να πιστεύουν οι ίδιοι, οι πολλοί δεν τους πρόσεχαν, ήταν μέρος του σκηνικού.  Η μπάντα, τα παιδιά, οι γονείς που περίμεναν να καμαρώσουν τα παιδιά τους και ...οι επίσημοι.  
Φέτος το σκηνικό ήταν κάπως διαφορετικό!
 Εντάξει δεν υπήρχε εξέδρα, η παρέλαση όμως έγινε κανονικά! Σε άλλες περιοχές υπήρχε εξέδρα και κάποιοι άρχοντες κάθισαν δίπλα στο ίσιωμα και χειροκρότησαν τους μαθητές, κάποιοι το πήγαν και λίγο παραπέρα, πήραν το πανό με το κατάλληλο σύνθημα και στήθηκαν στο δρόμο.

Γιατί όμως όλο αυτό το θέαμα; Για τον θυμό του πλήθους;
Πάντως άλλο θέμα είναι να μην βάζεις εξέδρα γιατί έχεις άλλη άποψη για το ρόλο της, άλλο να μην τοποθετείς εξέδρα αλλά να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με φρουρές και μεγαλεία ή να κάθεσαι δίπλα, άλλο να τιμάς στην εξέδρα τους αγωνιστές και άλλο να χρησιμοποιείς την εξέδρα για πολιτική! Δηλαδή στην εξέδρα κάθονται οι «κακοί πολιτικοί» και κάτω οι άλλοι; Αν θα στηθεί κάποιος στην εξέδρα ή όχι είναι διαφορετικός; Είναι μνημονικός ή όχι; Δηλαδή η μη άνοδος στην εξέδρα και η αντιμνημονιακή ρητορεία σβήνει τις κακές πολιτικές, τους απλήρωτους εργαζόμενους, την έλλειψη προγράμματος, την αγχωμένη διαχείριση, την εγκατάλειψη μιας πόλης; Και η άνοδος ή μη στην εξέδρα είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ; Όχι βέβαια! 
Σήμερα η αντιμνημονιακή ρητορεία έχει "πέραση" και εκ του ασφαλούς δημιουργεί ελπίδες, αλλά παράλληλα κουκουλώνει τα προβλήματα, και σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρεί να ξεγελάσει τους λεηλατημένους από τα μνημόνια ψηφοφόρους. 
Σήμερα στις μέρες της μεγάλης απογοήτευσης,  το εύκολο είναι να χαϊδεύεις αυτιά με εθνικές, θρησκευτικές, φιλολαϊκές κορώνες αλλά και να δημιουργείς απατηλές εικόνες! Σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν και πολιτικοί, μικροί και μεγάλοι για να βελτιώσουν την εικόνα τους με ψευτοδιλήμματα που περικλείουν αγωνία και φόβο. Τελικά μάλλον πετυχαίνουν το αντίθετο, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στις θεσμικές αρχές και το οργανωμένο κράτος!
Και δυστυχώς φτάσαμε στο οριακό σημείο, να χρησιμοποιείται η επέτειος του ελληνικού έθνους, ως μέρα που μας χωρίζει, όπου θα διακυβεύεται η ομόνοια ανάμεσά μας και μάλιστα με τη συμμετοχή θεσμικών οργάνων!

Και βέβαια  το τελικό ερώτημα είναι πολύ βαθύτερο. Θέλουμε μια κοινωνία χωρίς πολιτική και πολιτικούς; ...μάλλον όχι! Θέλουμε μια κοινωνία με άλλους πολιτικούς; ...ας τους αλλάξουμε, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία…
Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει!  Οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν θα γίνονται ολοένα μεγαλύτερες στο μέλλον. 
...Θα υπάρχουν όμως κάποτε, μετά το τέλος της κρίσης ίσως και διαφορετικές διαχωριστικές γραμμές. Και ίσως οι πολίτες θα συνυπολογίζουν στα κριτήρια τους και θέματα για όσους επιδίδονται σε ασκήσεις πολιτικής και δημαγωγίας και όσους ενδιαφέρονται ουσία και πράξη για το έργο τους και την κοινωνική συνοχή και όχι για το μέλλον του πολιτικού τους βίου!

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Με αφορμή το 4ωρο κλείσιμο των δήμων, ανακοίνωση εκλεγμένων συμβούλων Λαϊκής Συσπείρωσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Αττικής


Με αφορμή το 4ωρο κλείσιμο των δήμων στις 27 Μάρτη που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των δημάρχων Αττικής, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» .

Αναδεικνύουν και επισημαίνουν τις ευθύνες των Δημάρχων Αττικής διαχρονικά και σήμερα στην υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής και στους Δήμους. 

Οι Δήμαρχοι που αποφάσισαν το 4ωρο κλείσιμο των Δήμων είναι οι ίδιοι, που από τη μια πλευρά αποδέχτηκαν το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο «περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», τον «Καλλικράτη» και από την άλλη ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους. 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου 2012


Χρόνια Πολλά!


Κοτζαμπάσηδες


Του Δημήτρη Δανίκα, ΒΗΜΑ, 23.3.12
Θα σας στεναχωρήσω. Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ προδότης, ανθέλλην, μίασμα και Μερκελιστής. Διαβάστε λοιπόν. Τους δύο συναρπαστικούς τόμους της «Ελληνικής Επαναστάσεως» υπό του Γεωργίου Φίνλευ, εκδόσεων Βουλής των Ελλήνων. Το «Γεώργιος» όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μετέφρασε στα ελληνικά το βρετανικό όνομα George. Διαβάστε το για να υποστείτε κλονισμό. Εθνικοπατριωτικό. Για να αντιληφθείτε ένα πράγμα εντελώς διαχρονικό. 
Η σημερινή τραγωδία προέκταση της εθνικής ανταρσίας και παλιγγενεσίας του 1821. Ετσι ακριβώς. Γιατί δεκάδες οπλαρχηγοί, κλέφτες και αρματωλοί-ανάμεσά τους ας πούμε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος αλλά και ο μετανοημένος στο τέλος Καραϊσκάκης-χωμένοι μέχρι τ' αυτιά στα «καπάκια», την προδοσία, την τυφλή και αχόρταγη φιλαυτία. 
Γιατί τα δύο δάνεια των αγγλικών τραπεζών κατέληξαν στις τσέπες κοτζαμπάσηδων και πολλών ανταρτών. 

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πειραιά για την 25η Μαρτίου και την παρέλαση!

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά "η Πρόοδος" για την 25η Μαρτίου στην ανακοίνωση του αναφέρει:


"Οι Δάσκαλοι τιμάμε το ‘21 με αγώνες 
για Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία 

Η φετινή 25η Μάρτη, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα, στο επίκεντρο μιας μεγάλης σύγκρουσης. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα αποτελούν το μεγάλο διακύβευμα της σύγκρουσης αυτής. 
Θα αποδεχθούμε την έκπτωσή μας από πολίτες με δικαιώματα σε υπηκόους της νέας «ελέω αγοράς» απολυταρχίας; Τη μετατροπή μας από εργαζόμενους με δικαιώματα σε σκλάβους του 21ου αιώνα; 
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ένα ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την ιστορική αντιπαράθεση. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε: ή θα αποκρύψουμε την αλήθεια ή θα ορθώσουμε το λόγο και το ανάστημά μας στη νέα απολυταρχία, στη νέα αποικιοκρατία που απλώνεται πάνω στο λαό μας. 
Οι σχολικές γιορτές, οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις, όπου ο λαός θα δώσει και πάλι μαζικά το παρόν, πρέπει να έχουν το χρώμα της λαϊκής αντίστασης. 
Όσοι –ες έχουν αμφιταλαντεύσεις, ας αναλογιστούν ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής, στις 28 Οκτώβρη και στις 25 Μάρτη, ο λαός κατέβαινε μαζικά στους δρόμους, οργανωμένος από τις μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις, αψηφώντας την τρομοκρατία του κατακτητή. Σήμερα ήρθε η δική μας σειρά. 
Ετούτη η παρέλαση θα είναι του Λαού 
25 Μάρτη, στις παρελάσεις του δήμου Πειραιά και του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας διαδηλώνουμε μετά το τέλος της παρέλασης" πηγή

"Οχι άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες στο Κερατσίνι..."

Στην ημερίδα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας, όπως μας πληροφορεί δελτίο τύπου του Δήμου, στην τοποθέτηση του δήλωσε ότι δε θα δεχτεί άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες στο Κερατσίνι. 

Οπωσδήποτε είναι μια πρώτη θετική, προσεκτική τοποθέτηση, όμως δεν λέει δυνατά όχι σε ένα "σκουπιδοεργοστάσιο" στο Σχιστό και δεν απαντά στην τοποθέτηση του δημάρχου Πειραιά που προτείνει συνεργασία και λέει εκ των προτέρων: "Θέλουμε λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας: πολιτική βούληση, επιστήμη και επιχειρηματικότητα. Να πάψουμε να θεωρούμε τα σκουπίδια ως απορρίμματα, αλλά ως προϊόν. Συμβαίνει να έχουμε αυτή την ευλογία. Να διαθέτουμε ένα μεγάλο τμήμα στο Σχιστό. Ξέρετε τι έχει γίνει με αυτή την έκταση τόσες δεκαετίες;

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Όταν η γάτα συμφιλιώθηκε με τα ποντίκια»

Η παρουσίαση του βιβλίου του Τ. Παππά "Όταν η γάτα συμφιλιώθηκε με τα ποντίκια" στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας "Μελίνα Μερκούρη". 
Μια συζήτηση τα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα των τελευταίων ετών και όχι μόνο!

Το πείραμα της Λάρισας | Λαχανόκηπος για άνεργους και συνταξιούχους


Ενα τολμηρό κοινωνικό πείραμα από τον δήμο Λάρισας προκαλεί το ενδιαφέρον και άλλων δήμων της χώρας που προσανατολίζονται ήδη προς ανάλογες ενέργειες.
 Ο λόγος για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο της πόλης. Πρόκειται για μία έκταση 22 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και διαθέτει περίφραξη, εγκαταστάσεις υγιεινής, διαδρόμους προσέγγισης και κεντρική άρδευση.

Η έκταση αυτή έχει χωριστεί σε μικρά κηπάρια 50 τ.μ. το καθένα, τα οποία έχουν διατεθεί από τον δήμο δωρεάν για δύο χρόνια σε 156 ανέργους και 60 συνταξιούχους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να τα καλλιεργήσουν.

Η ιδέα, όπως εξηγεί ο κ. Αρης Γαλάτος, αντιδήμαρχος πρασίνου της πόλης, ξεκίνησε από ανάλογες προσπάθειες που έχουν γίνει με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού. Βασικός σκοπός του «πειράματος», όπως το αποκαλεί, ήταν η στήριξη κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση.

Tην Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Tην  Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου.

Θέματα με κάποιο ενδιαφέρον είναι: Το θέμα για τη Δραπετσώνα με τη υποβολή πρότασης στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. , για την ένταξη του έργου : «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.891.808,00 ευρώ.
Η έγκριση ή μη πραγματοποίησης ενημερωτικής διημερίδας που απευθύνεται ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς με θέμα την ενδοσχολική βία και διάθεση σχετικής πίστωσης.
 Η διάθεση πίστωσης ποσού 15.000,00€ για έκτακτη χορήγηση ειδών διαβίωσης σε άπορες οικογένειες του Δήμου εν όψει των ημερών του Πάσχα.
Ακόμα υπάρχουν και δύο εκθέσεις προς έγκριση. Μια ιδιαίτερα καθυστερημένη με τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προ υπολογισμού στο τρίτο τρίμηνο του 2011, τώρα ξεκινάει το δεύτερο τρίμηνο του 12. 
Η άλλη έκθεση είναι η ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  στους τομείς αρμοδιότητάς της. Όπως προκύπτει από την έκθεση, η οποία απλώς καταγράφει τις αποφάσεις, κύριο έργο της επιτροπής είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σημάνσεις (38 αποφάσεις), η προστασία του περιβάλλοντος (2 αποφάσεις), καθορισμός χρήσεων γης κ.λπ. 
Η επιτροπή αυτή, ίσως δεν θα πρέπει να λέγεται Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου αλλά Επιτροπή έκδοσης αδειών και σημάνσεων δεδομένου ότι δεν ασχολήθηκε και πολύ με την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας. Μια τέτοια επιτροπή δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί και με τις πλατείες και τα πάρκα, τις κατεστραμένες παιδικές χαρές, τις λακούβες στους δρόμους, την χωματερή της Δραπετσώνας...

Ακόμα υπάρχουν για συζήτηση διάφορα διαχειριστικά θέματα και οι γνωστές έκτακτες επιχορηγήσεις οι οποίες όπως έχει αναφερθεί από πολλούς δεν είναι ολοκληρωμένη παρέμβαση και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας.

Αναλυτικά τα θέματα: 

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ελεγκτικό Συνέδριο : 1 στις 2 ατασθαλίες, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση !

Το Δημόσιο και ειδικά οι ΟΤΑ δε βάζουν μυαλό.
Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει από την Ετήσια Έκθεση, οικονομικού έτους 2009, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που παραδόθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιάννη Καραβοκύρη στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, και παρουσιάζει σήμερα η aftodioikisi.gr. 
Σύμφωνα με την έκθεση, από τα στοιχεία του προληπτικού ελέγχου που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαπιστώνεται σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας. Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν ένα στα δύο (7.264 από 14.967- ποσοστό 48,6%) χρηματικά εντάλματα που επεστράφησαν αθεώρητα στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, καθώς ήταν παράνομα, ανήκουν στους ΟΤΑ.

Όσον αφορά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε αθεώρητα 7.264 από τα 617.937 χρηματικά εντάλματα (ποσοστό 1,1%) Δηλαδή, δεν πληρώθηκαν εντάλματα αξίας 77.764.125,34 ευρώ από τα συνολικά 4.114.426.410,40 ευρώ που είχαν εκδώσει (βλ. παρακάτω: Πίνακα 1.1., σελ. 17 της Έκθεσης του Ε.Σ.). 

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δήλωση του Ζαχ. Ζούπη για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Μετά τις αντιδράσεις γονέων στη σύσκεψη για την παρέλαση και το Δελτίο Τύπου του Δήμου με τίτλο "Μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της παρέλασης" (εδώ) η Δημ. Κίνηση "Αναγέννηση" ζητά νέα σύσκεψη με φορείς εκπαιδευτικών και γονέων για την παρέλαση, ακύρωση της δεξίωσης που είχε αποφασίσει το Δημ. Συμβούλιο και προτείνει διάλογο με βάση τις προτάσεις γονέων και εκπαιδευτικών για ένα νέο πλαίσιο εορτασμού. 

Ο επικεφαλής της Δημ. Κίνησης "Αναγέννηση" δημοτικός σύμβουλος Ζούπης Ζαχαρίας μεταξύ άλλων δήλωσε:
"... Θεωρώ ότι:
1. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει μέσα στην επόμενη βδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο και εκ νέου σύσκεψη με τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συναινέσεις και συνεννοήσεις 
2. Να παρθεί πίσω κάθε ιδέα και σχέδιο αστυνομοκρατίας που μπορεί να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Κανένα άλλο μέτρο πέραν της διακριτικής παρουσίας της Αστυνομίας δεν μπορεί να είναι αποδεκτό και θα δημιουργήσει αντί να επιλύσει προβλήματα.
3. Θα πρέπει να μην πραγματοποιηθεί η δεξίωση μετά την παρέλαση και σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυζητήσει και να ακυρώσει την απόφαση για την διάθεση ποσού ύψους 4.000 ευρώ (!) για αυτή. Σε κάθε περίπτωση η διάθεση ενός τέτοιου ποσού στις μέρες μας προκαλεί και δημιουργεί ερωτήματα για την συνειδητοποίηση της κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία της περιοχής από την Δημοτική Αρχή και πλειοψηφία.
4. Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της φετινής επετείου είναι αδύνατο να υπάρχουν ριζικές αλλαγές στην μορφή των εκδηλώσεων. Ωστόσο, ήδη έχουν κατατεθεί μια σειρά ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς των γονέων και κηδεμόνων. Αυτές, μαζί και με άλλες σκέψεις που υπάρχουν, θα πρέπει να αποτελέσουν το υλικό, την βάση ενός σοβαρού διαλόγου, ώστε να καταλήξουμε σε ένα νέο πλαίσιο που θα μπορεί να εφαρμοστεί από τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Τόσο εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, όσο και η Παράταξη θα εργαστούμε σ αυτές τις κατευθύνσεις." (εδώ ολόκληρη η δήλωση)

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας! 
Μια μικρή παρατήρηση: Η δεξίωση που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οποία αντέδρασαν γονείς στη σύκεψη συλλόγων γονέων δεν υπάρχει στο πρόγραμμα! Δεν έχει ανακοινωθεί αν άλλαξε η απόφαση που προέβλεπε ένα ποσό για τις εκδηλώσεις ή από λάθος δεν γράφτηκε στο πρόγραμμα. Η δεξίωση στην προηγούμενη εθνική γιορτή δεν έγινε όταν μαθητές και γονείς μετά την παρέλαση πήγαν στην είσοδο του δημαρχείου!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 ώρα 11:15 π.μ. - Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 ώρα 18:30 μ.μ. - Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης»
9η Μαθητική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών από τους μαθητές των Γυμνασίων & Λυκείων Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 
Ώρα 10:00 π.μ. - Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου
Ώρα 10:45 π.μ. - Πλατεία Κύπρου
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνωνΠανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο κ Λουκά Τζανή
Ώρα 12:00 μ.μ.- Λεωφόρος ΔημοκρατίαςΠαρέλαση μαθητών, αντιστασιακών και άλλων σωματείων
Ώρα 19:00 μ.μ. - Πνευματικό και Κοινωνικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου ΓεωργίουΠανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 

Νέα δημοπρασία για το ακίνητο "Γρηγόρη" στη Δραπετσώνα

Στις 28η Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη 2012, και ώρα 12:00 θα γίνει φανερή πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του ακινήτου (Γρηγόρης) που βρίσκεται στον γκρεμό της Δραπετσώνας με πολύ καλή θέα στο λιμάνι!

Το ακίνητο προσφέρεται σε μίσθωση διαρκείας 12 ετών, αποκλειστικά ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με χρήση καφετέρια, εστιατόριο, αναψυκτήριο, με τιμή πρώτης προσφοράς για το μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 6.000€υρώ. 
Στον πρώτο διαγωνισμό δεν παρουσιάστηκε κανείς μιας και το τίμημα ήταν ιδιαίτερα υψηλό (8.000) για την δύσκολη εποχή μας!
Και αυτή τη φορά το ποσό είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αναμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον, κυρίως δε περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια! Θα γίνει νέα δημοπρασία με μικρότερο τίμημα και μέχρι που θα φτάσει; πηγή


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση των νέων της "Αναγέννησης"

Οι νέοι της Δημ. Κίνησης Κερατσινίου - Δραπετσώνας "Αναγέννηση",  καλούν τους φίλους και όχι μόνο σε εκδήλωση στο "Bar Ακροβάτισσα" στην Αμφιάλη την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 9 μ.μ.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του 10ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου και του Ειδικού Σχολείου! πηγή

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι έξι προτεραιότητες για την Αυτοδιοίκηση από την Task Force

Oι ελληνικές αρχές καθόρισαν έξι άξονες προτεραιοτήτων για τη "διοικητική μεταρρύθμιση" όπως αναφέρονται στην έκθεση και εξειδικεύονται τους τομείς ως εξής : 

  • Καθορισμός των μεθόδων και των διαδικασιών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δήμων και περιφερειών (πιλοτικές εφαρμογές: πολεοδομία, ανάπτυξη της υπαίθρου) 
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή της δημόσιας πολιτικής στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας δήμων και περιφερειών, για την επίτευξη ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο 
  • Βελτίωση της ικανότητας αξιοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων από τις τοπικές αρχές (διαχείριση, απλούστευση των εν σειρά διαδικασιών λήψης αποφάσεων) 
  • Διαχείριση των αποβλήτων (κοστολόγηση, υπηρεσίες τιμολόγησης, δημοτικά τέλη καθαριότητας) 
  • Ενίσχυση του σχεδιασμού και της υλοποίησης των κεντρικών πολιτικών αξιολόγησης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τα ζητήματα αποτελεσματικότητας και επισημαίνοντας τις υφιστάμενες χωροταξικές διαφοροποιήσεις 
  • Εποπτεία των δήμων και περιφερειών.

"Όταν η γάτα συμφιλιώθηκε με τα ποντίκια..."

Τη Δευτέρα 19-03-2012 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Τ. Παππά "Όταν η γάτα συμφιλιώθηκε με τα ποντίκια" στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας "Μελίνα Μερκούρη". πηγή


"Το νέο βιβλίο του Τάσου Παππά, που κυκλοφόρησε πρόσφατα απο τις Εκδόσεις Πόλις, δεν καταπιάνεται με ανομολόγητα μυστικά για τη σωτηρία του τόπου. Ο γνωστός αρθογράφος της Ελευθεροτυπίας διερευνά ψύχραιμα τα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, ανασύρει χρήσιμες πληροφορίες και απόψεις, ασκεί κριτική σε όλους τους χώρους μέσα από το πρίσμα μιας ευρύτερης κεντροαριστερής λογικής. Αντιμετωπίζει το θέμα του με μετριοπάθεια και προσοχή, αποφεύγοντας τα εύκολα φάουλ κοντά στις «περιοχές κινδύνου», επιτυγχάνοντας να χαρτογραφήσει το κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι." περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Pire-A-ctive: Αυτό το Σάββατο στη Δραπετσώνα!

Οι Pire-A-ctive καλούν το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά  με γάντια και σακούλες τους φίλους για να "κάνουν επιδρομή σε ένα σημείο" το οποίο είναι ένα από τα ξεχωριστά κομμάτια της πόλης μας!

"Τι υπήρχε εκεί; τι ξεχωριστό έχει; πόσοι το γνωρίζουνε και πόσοι το προσπερνάνε; Ελάτε μαζί μας σε μια δράση καθαρισμού που θα ειπωθούν πολλά!!!" Pire-A-ctive Group

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ημερίδα και στο βάθος ...σκουπιδοεργαστάσιο;

Με φόντο το "σκουπιδοεργοστάσιο"(;) που κατά καιρούς ο Δήμος Πειραιά θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή του Σχιστού! οι Δήμοι Πειραιώς, Περάματος και ο δικός μας Κερατσινίου- Δραπετσώνας διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80) από τις 09:00 το πρωί.

Ευχόμαστε στα συμπεράσματα της ημερίδας με τις νέες ακίνδυνες πρωτοπόρες τεχνολογίες και τα καλά της αυτοδύναμης διαχείριση απορριμμάτων από  τους δήμους του Πειραιά να υπάρχουν και φωνές που να υπενθυμίζουν σε όλους ότι το Κερατσίνι και το Πέραμα είναι από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές για τέτοιου είδους χρήσεις.  Και ακόμα, αν επιμένουν πολύ οι γείτονες στις παλιές τους προτάσεις...να υπάρξουν φωνές οι οποίες θα θυμίσουν ότι στο εσωτερικό του Πειραιά υπάρχουν περιοχές κατάλληλες να φιλοξενήσουν   τόσο "καλά και άγια" εργοστάσια! Γιατί δεν είναι και το πιο σωστό πράγμα να μεταφέρονται τα σκουπίδια στην αυλή του γείτονα! Το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πανεπιστήμιο στη Δραπετσώνα;

Θετικά βλέπει η Δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας την πρόταση αίτημα του Πανεπιστημίου Πειραιά για παραχώρηση έκτασης 30 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια ζώνη Δραπετσώνας για επέκταση δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου. 

Η δημοτική αρχή δηλώνει  ότι θα συγκροτήσει δια παραταξιακή επιτροπή να εξετάσει την πρόταση και θα φέρει σύντομα το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. 
Στο σχετικό δελτίο τύπου η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι ήταν προεκλογική της δέσμευση (...το ψάξαμε δεν το βρήκαμε) και δε λείπουν οι υπερβολές που χαρακτηρίζουν τα δελτία τύπου, όπως "το όραμα μας αρχίζει να ευδοκιμεί" και για το"φωτεινό μέλλον" που αξίζει στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, αλλά αυτά γίνονται και λέγονται μιας και είναι σημαντική πρόταση, αν σκεφτούμε ότι χρόνια τώρα η ευρύτερη περιοχή συστηματικά χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς ως "σκουπιδοτενεκές" του λεκανοπεδίου.
Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προαναγγέλλει δια παραταξιακή επιτροπή και συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα της παραχώρησης εκτάσεων για δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Πειραιά. 
Την ίδια περιοχή βέβαια διεκδικεί και η πρόταση για Formula1, για την οποία υπάρχει ησυχία τελευταία,  και για την οποία είχαμε διαπιστώσει ότι είναι προτεραιότητα μιας και κατατέθηκε σχετικός φάκελος για διεκδίκηση. Βέβαια το Πανεπιστήμιο θέλει 30 στρέμματα, η έκταση είναι τεράστια και οι ανάγκες της περιοχής συγκεκριμένες. 
Πάντως  δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά το θέμα,  και να δίνονται κομμάτια της περιοχής. Mια ολοκληρωμένη πρόταση για ανάπλαση όπου θα συγκεντρώνει μια ευρύτατη συναίνεση και στην οποία θα φαίνονται καθαρά οι βασικοί άξονες και οι προτεραιότητες για την περιοχή είναι πλέον επιβεβλημένη.

Βοήθεια για το Κερατσίνι από το Δήμο Αγίας Νάπας

Μας έφτασε μια είδηση και δε ξέρουμε αν πρέπει να χαρούμε ή να στεναχωρηθούμε! 
"Προσπάθεια για συγκέντρωση τροφίμων και γραφικής ύλης για να σταλούν στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, άρχισε από τις 27 Φεβρουαρίου ο Δήμος Αγίας Νάπας.
Στην προσπάθεια μετέχουν επίσης η Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, η ΣΠΕ, το ΣΚΕ, η Σχολική Εφορία, οι Σύνδεσμοι Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών και το Ανοικτό Σχολείο Αγίας Νάπας.
Σε γραπτή ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «όλα τα οργανωμένα σύνολα της Αγίας Νάπας πήραμε την πρωτοβουλία να συντονίσουμε προσπάθεια για συγκέντρωση τροφίμων και την αποστολή εμπορευματοκιβωτίου στους Ελληνες αδελφούς μας στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τον οποίο είμαστε αδελφοποιημένοι».
Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας είναι αδελφοποιημένο με τα 13ο & 21ο Δημ. Σχολεία Κερατσινίου και έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια επισκέψεις μαθητών και των οικογενειών τους στην Κύπρο και στο Κερατσίνι αντίστοιχα!
Η συγκέντρωση ξηράς τροφής, όπως ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, κονσέρβες, παιδικές τροφές και μπισκότα, καθώς και γραφικής ύλης, τετράδια, μολύβια, πέννες και λοιπά, άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου.
Ο κόσμος καλείται να μεταφέρει τα τρόφιμα και τη γραφική ύλη που θέλει να προσφέρει στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 16:00. Το εμπορευματοκιβώτιο θα παραδοθεί από αντιπροσωπεία των οργανωμένων συνόλων της Αγίας Νάπας στο Κερατσίνι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Αγίας Νάπας απευθύνει έκκληση σε όσους σκοπεύουν να προβούν στην αγορά τροφίμων και γραφικής ύλης, να δώσουν, αν είναι δυνατόν, το χρηματικό ποσό, ώστε να αγοραστούν περισσότερα σε χονδρική τιμή. Το κοινό καλείται επίσης να κάνει εισφορές στη ΣΠΕ Αγίας Νάπας «ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ», IBAN:CY96007054300000000020043013.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Eπίθεση "φιλίας" στους εκπαιδευτικούς

Σε αντίθεση με την προκάτοχο του Α. Διαμαντοπούλου, ο νέος υπ. Παιδείας ξεκινά την θητεία του κάνoντας επίθεση "φιλίας" προς τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν δεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους ενώ ταυτόχρονα με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης οι εργασιακές συνθήκες αλλά και η ίδια η δουλειά τους συναντά τρομερές δυσκολίες. Αν και τα λόγια  τα παίρνει συνήθως ο άνεμος κάτι είναι και αυτό!

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γεωργίου Μπαμπινιώτη, προς τους Εκπαιδευτικούς. "Αισθάνομαι την ανάγκη ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να επικοινωνήσω με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τής Εκπαίδευσης και να σάς σφίξω νοερά το χέρι, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γι’ αυτά που εν μέσω πρωτόγνωρων δυσμενών συνθηκών προσφέρετε στα αγόρια και τα κορίτσια των σχολείων και των πανεπιστημίων τής πατρίδας μας. Η ελληνική οικογένεια κατανοεί, εκτιμά και τιμά σιωπηρά αυτή την προσφορά και την ηθική στήριξη που παρέχει στα παιδιά μας ο Έλληνας δάσκαλος τις δύσκολες αυτές ώρες, όταν μάλιστα έχει υποστεί μεγάλη μείωση των αποδοχών του, που ούτως ή άλλως δεν υπήρξαν ποτέ ανάλογες τής προσφοράς του." αναφέρει ο Γ. Μπαμπινιώτης. 
"Είμαστε πολλοί όσοι πιστεύουμε ότι η παιδεία που δίδεται στα παιδιά μας, μέσα από τη γνώση και την καλλιέργεια τής ψυχής τους, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για μια ουσιαστική ανάκαμψη από τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, γι’ αυτό και το έργο σας είναι πραγματικά πολύτιμο και η προσφορά σας ανεκτίμητη. Είναι μαζί σας η σκέψη, η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη μας." προσθέτει ο υπ. Παιδείας και υπογράφει ως καθηγητής, Γ. Μπαμπινιώτης.πηγή

Ηλεκτρονική Λαχαναγορά: Πλατφόρμα για δήμους, καταναλωτές, παραγωγούς

Οι πρόσφατες εξελίξεις αλλά και η γενικότερη τάση πίεσης από τους καταναλωτές για πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, έχει καταστήσει περισσότερο από ποτέ επιτακτική, την ανάγκη για εξεύρεση οργανωμένων λύσεων.
Μια ομάδα νέων από τη Θεσσαλονίκη, σχεδίασε και υλοποίησε μια σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα με βασικό αντικείμενο την «Ηλεκτρονική Λαχαναγορά».
Η φρέσκια αλλά παράλληλα και δραστική αυτή πρόταση, φέρνει σε επαφή έλληνες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων με καταναλωτές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κάθε καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα προσφερόμενα προϊόντα με τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τις αντίστοιχες τιμές.

Αντίστοιχα κάθε παραγωγός μπορεί να καταχωρεί τα στοιχεία του μαζί με τα παραγόμενα προϊόντα αλλά και τις τιμές διάθεσης.
H σύγχρονη πλατφόρμα www.topagrodeals.com, πέρα από την «Ηλεκτρονική Λαχαναγορά» - Παρατηρητήριο Τιμών, παρέχει τις εξής δυνατότητες:
-Επιλογή μεταφορικής εταιρείας μέσα από μια μεγάλη λίστα συνεργατών μεταυτόχρονη ενημέρωση για το κόστος αποστολής
-Αποστολή SMS στον παραγωγό για ειδοποίηση ζήτησης από καταναλωτή
-Συνεργασία σε επίπεδο Μάρκετινγκ και Προώθησης προϊόντων (σχεδιασμός ιστοσελίδας, συσκευασία, επικοινωνία κ.ά.)
-Υπηρεσίες πιστοποίησης εταιρείας και προϊόντων
-Νομική Υποστήριξη.  aftodioikisi.gr

Μικρές ειδήσεις …με ιστορία!


Συναυλία στα χαρτιά; Σύμφωνα με πληροφορίες το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να πάρει απόφαση για τη συναυλία του Γ. Νταλάρα. Το θέμα ήταν σαν καυτή πατάτα. Από τη μια τα επεισόδια σε άλλους Δήμους, αλλά και η «αντιμνημονιακή ρητορεία» των τελευταίων μηνών της Δημοτικής Αρχής δυσκόλεψαν πολύ την απόφαση. Βέβαια ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει ότι «θα συνεχίσει το ταξίδι στις γειτονιές» και έχει ανακοινώσει την ημερομηνία της συναυλίας στο προσωπικό του site! Για την ιστορία στο Δημοτικό Συμβούλιο... υπήρξαν δύο προτάσεις: 1)Να γίνει η συναυλία υπό την αιγίδα του Δήμου, αυτό έλεγε και το αρχικό κείμενο που μιλούσε για αφίσες κλπ 2)Να παραχωρήσει τον χώρο ο Δήμος αλλά να γίνει η συναυλία με αποκλειστική  ευθύνη του διοργανωτή... Καμία πρόταση δεν συγκέντρωσε 12 ψήφους ώστε να παρθεί απόφαση... οπότε, εάν δεν χάσαμε κάποιο επεισόδιο μπορεί να μην γίνει η συναυλία...

Κάλιο αργά παρά ποτέ! Τελικά μετά μεγάλη καθυστέρηση δημοπρατείται το αναψυκτήριο στο γκρεμό της Δραπετσώνας, περιοχή «Γρηγόρη» που έχει καταστραφεί μετά την επέλαση βαρβάρων και έχουν γράψει όλα τα τοπικά μέσα. Μακάρι να βρεθεί ενοικιαστής και γρήγορα να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσει. Αν και δεν είμαστε ειδικοί, το τίμημα που ζητείται μάλλον είναι «τσουχτερό» για τις μέρες που ζούμε! Η προκήρυξη εδώ

Μια ακόμα επιστροφή: Η Περιφέρεια επέστρεψε για διορθώσεις τον νέο «Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου». Αυτό σημαίνει νέες καθυστερήσεις και αδυναμία αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών. Ακόμα αυτό σημαίνει ότι για τέτοια θέματα χρειάζεται μεγαλύτερη συναίνεση και καμιά φορά να λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη αυτών που έχουν κάποια εμπειρία …ας είναι και από την αντιπολίτευση!

Το μετρό: Τελικά δεν θα έρθει το μετρό που ξέρουμε στην πόλη μας. Αυτό με τους σταθμούς και τα βαγόνια τουλάχιστον έως και το 2017. Μέχρι τότε θά είναι έτοιμη η προέκταση προς Πειραιά και δεν περιλαμβάνει στάθμό στο Κερατσίνι. Θα έρθει όμως το Τραμ και μάλιστα με υπόγεια χάραξη μας πληροφορεί με δελτίο τύπου ο Δήμος επιμένοντας να το ονομάζει Μετρό και χωρίς να μπορεί να πει ακόμα μέχρι πότε! Καλό είναι κι αυτό...αρκεί να έρθει!

Της …πατάτας : Συνεχίζεται η πώληση πατάτας με πρωτοβουλία του Δήμου, μετά τη Δραπετσώνα τώρα  και στην πλατεία Κύπρου!